Guguluf cu crema de capsuni

de Lavinia in Prajituri, 2 Feb 2014 | 4903 vizualizari

 

Un desert simplu si rapid :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 1 cana lapte dulce
  • 1 cana ulei
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 2 cani faina
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 150 ml lapte dulce
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri praf budinca de capsuni
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingurita gelatina
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 2-3 linguri frisca lichida
  • 1 lingurita unt
  • bombonele colorate(optional)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu crema de capsuni:

Mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin spuma.

Adauga zaharul lingura cu lingura si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa apoi adauga galbenusurile si vanilia.

Adauga uleiul in fir subtire si mixeaza pana ce este bine incorporat.

Adauga laptele si mai mixeaza usor cateva secunde.

Amesteca faina cu praful de copt si adaug-o peste compozitia de oua amestecand cu un tel doar cat sa se incorporeze faina.

Tapeteaza o forma de guguluf cu unt si faina si coace-l in cuptorul preincalzit pentru 45 de minute.(testul scobitorii)

Lasa guguluful la racit apoi taie-l in 3 pe orizontala.

Amesteca praful de budinca cu zaharul ,esenta de vanilie si laptele fierbinte.

Pune amestecul pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.

Hidrateaza gelatina in 3-4 linguri de apa rece timp de 5 minute.

Topeste gelatina (atentie sa nu fiarba) apoi adaug-o peste budinca racita si amesteca bine.

Mixeaza frisca tare apoi adauga budinca racita si mixeaza pana obtii o crema fina si pufoasa.

Umple guguluful cu crema obtinuta si da-l la rece pana prepari glazura.

Topeste ciocolata cu untul si frisca pe baie de abur apoi toarn-o usor peste guguluf.

Decoreaza cu bombonele colorate/ciocolata rasa si lasa la rece pana se intareste crema si ciocolata.

TIPS-URI

1

Cana pentru masurarea ingredientelor sa fie aceeasi (200 ml)

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu crema de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie