Gulas

de Satisfyyourcravings in Vita, 23 Apr 2018 | 3168 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri ulei/ untura
  • 2 cepe galbene, mari
  • 3 linguri paprika dulce
  • 2 lingurite maghiran uscat
  • 2 lingurite seminte de chimen
  • piper Cayenne dupa preferinte
  • 1 kg carne de vita
  • 1/2 cana vin rosu
  • 1 cana rosii in bulion
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • 3-4 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 ardei rosu
  • smantana groasa pentru servit
  • patrunjel tocat
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas:

Ceapa se toaca marunt, carnea se taie cuburi mai mari, rosiile se toaca, cartofii se curata de coaja si se taie cuburi, morcovii se toaca marunt si ardeiul se taie in fasii subtiri.

Intr-o caserola, se soteaza ceapa in ulei 5 minute, la foc mediu, pana devine aurie. Se adauga paprika, maghiranul, chimenul si piperul si se gateste 30 de secunde. Se adauga carnea care se prajeste pe toate partile, 5 minute, pana se caramelizeaza usor. 

Se adauga vinul, rosiile, pasta de tomate, foile de dafin, sare si 2-3 cani de apa. Se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mic, se acopera cu un capac si se gateste aproximativ o ora, pana cand carnea este gatita complet. 

Se adauga cartofii, morcovii si ardeiul si se mai lasa 30 de minute. La final, se indeparteaza foile de dafin si se adauga sare si piper dupa gust. 

Se serveste cu smantana si patrunjel proaspat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

dantes 1

25.04.2018, 07:41

Bun!

mirela0911 1

25.04.2018, 22:40

Foarte bun!

BleepingBobby 1

18.07.2018, 10:14

Alt termen unguresc in retete dupa csorba, avem gulasz

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gulas de vitel cu vodca