Halva ruseasca

de adrianae in Vegan / Raw vegan, 30 Mar 2011 | 19440 vizualizari

 

Cu greu am gasit o reteta care sa nu contina faina prajita si alte cele, si doar oleaginoase crude. Se poate varia oricat, puteti combina mai multe, totul e sa fie din ingredientele care va plac cel mai mult. Eu am folosit:

 

INGREDIENTE

  • 70 gr caju crud
  • 200 gr miez de seminte de floarea soarelui crude
  • 20 grame de migdale decojite crude
  • 105 grame lapte de cocos (se gaseste in comert, are o consistenta cremoasa, da o aroma minunata in orice l-ai pune, iar eu il folosesc drept sursa de grasime lichida atunci cand fac unt de arahide)
  • 95 grame de stafide
  • sucul de la jumatate de lamaie si inca putina apa plata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Halva ruseasca:

Am facut la blender o treime din laptele de cocos cu nucile de caju – astia mi-a fost untul de caju (in loc de arahide).

Pasta de seminte am facut-o ad-hoc, direct peste untul caju, pe acelasi principiu: seminte + restul de lapte de cocos + blender bine bine de tot. Automat, s-a incorporat si untul caju, deci mai trebuie sa adaugam dulcegaria.

Dulcegaria a constat in stafide + zeama de lamaie facute terci la robotul de bucatarie. Trebuie sa devina o pasta cam de consistenta mierii, poate putin mai tare, drept pentru care se mai pune foarte putina apa plata. Chestiunea se amesteca cu pasta din oleaginoasele crude.

Pentru ca am presimtit ca nu va iesi de consistenta halvalei din comert, nestrivicioasa si neuscacioasa, am facut si-o faina din migdale (adica le-am dat rpin rasnita de cafea) pe care am adaugat-o chestiunii. Frigider peste noapte, desprins de forma in care a stat si pus in farfurie, plus dat o forma normala si gata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Halva ruseasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Batoane de ovaz cu capsuni si afine/Strawberry, blueberry oatmeal vegan bars