Halva ruseasca

de adrianae in Vegan / Raw vegan, 30 Mar 2011 | 13958 vizualizari

 

Cu greu am gasit o reteta care sa nu contina faina prajita si alte cele, si doar oleaginoase crude. Se poate varia oricat, puteti combina mai multe, totul e sa fie din ingredientele care va plac cel mai mult. Eu am folosit:

 

INGREDIENTE

  • 70 gr caju crud
  • 200 gr miez de seminte de floarea soarelui crude
  • 20 grame de migdale decojite crude
  • 105 grame lapte de cocos (se gaseste in comert, are o consistenta cremoasa, da o aroma minunata in orice l-ai pune, iar eu il folosesc drept sursa de grasime lichida atunci cand fac unt de arahide)
  • 95 grame de stafide
  • sucul de la jumatate de lamaie si inca putina apa plata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Halva ruseasca:

Am facut la blender o treime din laptele de cocos cu nucile de caju – astia mi-a fost untul de caju (in loc de arahide).

Pasta de seminte am facut-o ad-hoc, direct peste untul caju, pe acelasi principiu: seminte + restul de lapte de cocos + blender bine bine de tot. Automat, s-a incorporat si untul caju, deci mai trebuie sa adaugam dulcegaria.

Dulcegaria a constat in stafide + zeama de lamaie facute terci la robotul de bucatarie. Trebuie sa devina o pasta cam de consistenta mierii, poate putin mai tare, drept pentru care se mai pune foarte putina apa plata. Chestiunea se amesteca cu pasta din oleaginoasele crude.

Pentru ca am presimtit ca nu va iesi de consistenta halvalei din comert, nestrivicioasa si neuscacioasa, am facut si-o faina din migdale (adica le-am dat rpin rasnita de cafea) pe care am adaugat-o chestiunii. Frigider peste noapte, desprins de forma in care a stat si pus in farfurie, plus dat o forma normala si gata!

 

COMENTARII (12)

adrianae 1

03.04.2011, 13:16

ma bucur mult ca va place, sper sa incercati si sa imi spuneti ce parere ati avut

adry88 1

08.05.2011, 11:26

bahna_violeta 1

21.11.2012, 16:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41