Hot cross buns

de gaby_duceag in Piine, 18 Feb 2014 | 814 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 650-700 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 150 ml apa
  • 50 gr unt
  • un ou
  • 100 gr stafide
  • o lingurita scortisoara
  • coaja rasa de portocala
  • 1/2 lingurita sare
  • 2-3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 linguri gem de caise
  • 25 gr drojdie proaspata/un plic drojdie uscata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hot cross buns:

  1. Cerne faina intr-un bol.
  2. Amesteca intr-un vas laptele impreuna cu apa si dizolva drojdia. Daca folosesti drojdie uscata treci peste acest pas, pune drojdia direct in faina.
  3. Adauga peste faina un ou, 50 gr unt la temperatura camerei, zaharul si sarea. Toarna treptat laptele si omogenizeaza. Trebuie sa obtii un aluat elastic, care nu se lipeste de maini, cu consistenta asemanatoare plastelinei. Daca e nevoie mai adaugi fie lapte, fie faina.
  4. Aduni aluatul intr-o bila, dupa ce l-ai framantat timp de 10 minute , acoperi cu un servet si lasi la loc cald timp de o ora.
  5. Rastorni aluatul pe blatul de lucru infainat, intinzi cu mainile o foaie si presari stafidele, scortisoara si coaja de portocala. Incorporezi bine in aluat. Ajuta-te de uleiul de masline pentru a usura framantarea. Pui din nou aluatul in bol, acoperi si dai din nou vasul la loc cald pentru o ora.
  6. Imparti aluatul in bile de marimea unui ou , pe care le asezi in tava tapetata cu hartie de copt. Lasi la loc cald pana-si dubleaza volumul.
  7. Din 100 gr faina si 7-8 linguri lapte faci o pasta cu consistenta asemanatoare cu a smantanii groase.Pui amestecul intr-o punga pe care-o tai la un colt sau in pos posh si faci cate o cruce pe fiecare chifla. Aici depinde de faina, testezi daca spritezi usor, daca curge prea tare mai adaugi faina, daca e tare pui lapte.
  8. Dai tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pe treapta superioara a aragazului, si lasi pana se rumenesc frumos.
  9. Gemul de caise il diluezi cu putina apa calda, treci totul printr-o sita cu ochiuri mari. Pensulezi chiflele fierbinti cu gem.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Hot cross buns 298939
retete culinare - Hot cross buns 298940
retete culinare - Hot cross buns 298946
retete culinare - Hot cross buns 298947

COMENTARII (29)

Micutza Luana 1

24.02.2014, 12:29

foarte bunee

Sidy 1

10.03.2014, 08:40

Doamne da'fain mai arata !!!

MOKUSKA 1

07.05.2014, 15:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21