Humus libanez

de CulinaryRainbow in Aperitive / Garnituri, 7 Ian 2014 | 11828 vizualizari

 

Pentru că și sănătatea este foarte importantă, am pentru voi o rețetă cu năut.
Bogat în săruri minerale, vitamine și proteine, năutul are o valoare alimentară deosebită, putând înlocui cu succes proteinele din carne. Asemenea tuturor leguminoaselor, năutul este un aliment bogat în proteine de origine vegetală, vitamine din grupa B, minerale ( fosfor, potasiu, calciu, seleniu, magneziu ), oligoelemente ( oxid de fier ) și fibre.
Un alt atu al năutului este conținutul bogat în fibre insolubile, care ajută la combaterea constipației și controlează pofta de mâncare, producând foarte repede senzația de sațietate. Sărac în grăsimi, năutul, joacă un rol foarte important în prevenirea afecțiunilor cardiovasculare. Consumul de năut, poate reduce nivelul colesterolului rău în sânge.
Acum, că v-am prezentat minunatele beneficii ale năutului, să vă spun și rețeta :) :

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 500 g năut
  • 50 g unt
  • ulei de măsline
  • pastă de susan ( în cazul în care nu aveți pastă de susan, puteți s-o faceți amestecând cu blenderul ulei de susan cu semințe de susan )
  • 3 căței de usturoi ( eu am folosit usturoi tânăr, din grădină )
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • sare
  • piper
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Humus libanez:

Am spălat năutul, după care l-am pus la fiert într-o oală cu apă în care am presărat puțină sare. După ce acesta s-a fiert, l-am strecurat ( păstrând o parte din apă ), apoi într-un vas, l-am zdrobit cu blender-ul, adăugând usturoiul și căte puțin din apa în care a fiert.

L-am mutat apoi în robotul de bucătărie, unde am adăugat untul, pasta de susan, puțin ulei, sarea și piperul, iar la final zeama de lămâie.

Pentru decor am folosit pătrunjel, o fâșie de ardei iute roșu și câteva boabe de năut pe care le-am păstrat înainte să pun boabele la fiert ( e foarte gustos, se poate folosi și în salate ).

 

COMENTARII (12)

roxana_simona 1

07.01.2014, 17:09

mamaieelena 1

07.01.2014, 18:16

CulinaryRainbow 1

07.01.2014, 22:56

Eu aș mânca măcar o dată pe săptămână.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55