Iahnie de fasole rosie la slow cooker Crock-Pot

de merisor in Slow Cooking, 16 Mar 2016 | 957 vizualizari

 

Este prima dată când prepar fasole roșie și pot spune că diferă puțin la gust față de cea albă, parcă e mai dulceagă, sau cel puțin așa mi s-a părut mie.


Am preparat-o la Crock-Pot, prietenul meu de nădejde în bucătărie.


 

 

INGREDIENTE

  • 400 g fasole roșie, boabe
  • 1 ceapă albă
  • 1 ceapă roșie
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 rădăcină păstârnac
  • 1 ardei gras
  • 1 linguriță sare de mare
  • 100 ml ulei
  • 200 g pastă de roșii
  • un praf cimbru
  • un praf piper
  • 2 foi dafin
  • 1 căpățână usturoi
  • 2 frunze busuioc
  • mărar
  • pătrunjel
  • apă
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole rosie la slow cooker Crock-Pot:

Punem fasolea bine spălată, în apă rece (cantitate dublă față de fasole) și o lăsăm la frigider de seara până dimineața pentru a se hidrata și a reduce timpul de fierbere.

A doua zi scurgem apa, clătim fasolea și o fierbem pe aragaz într-o apă, până  clocotește de două ori.

O scurgem din nou, o clătim și o punem în vasul aparatului Crock-Pot 4,7 L.

Curățăm și tocăm legumele în cuburi și le adăugăm peste fasole, apoi completăm cu apă cât să fie vasul umplut 3/4 din capacitatea sa.

Adăugăm și puțină sare, acoperim vasul cu capacul din dotare, conectăm aparatul la sursa de curent, și setăm modul high pentru 4 ore.

Cu 30 de minute înainte de expirarea timpului, punem uleiul la încins, într-un vas, pe foc și adăugăm pasta de roșii, frunze rupte de busuioc, piper și cimbru.

Lăsăm sosul la foc încet 6-7 minute, pentru a se întrepătrunde aromele, apoi îl adăugăm peste fasolea din vas, numai dacă boabele sunt pătrunse bine.

Adăugăm și usturoiul curățat și presat, precum și foile de dafin.

Gustăm iahnia și o potrivim de sare și de condimente, dacă mai este cazul.

După expirarea timpului, deconectăm aparatul de la sursa de curent și adăugăm pătrunjelul și mărarul, tocate mărunt. 

Să vă fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Dacă boabele de fasole nu s-au hidratat bine cât timp au fost ținute în apă, este un semn că fasolea va fierbe greu, adică necesită timp îndelungat.

2

Pentru a scurta timpul de preparare, se va adăuga în prima apă în care fierbem fasolea și un vârf de cuțit cu bicarbonat de sodiu. Acesta are rolul de a înmuia boabele de fasole.

3

Pentru a evita senzația de balonare, după ce consumăm fasolea, în timpul fierberii acesteia se poate adăuga și un cartof curățat și tăiat în cuburi sau o linguriță de zahăr.

4

Servim iahnia de fasole roșie alături de murături și pâine prăjită.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Iahnie de fasole rosie la slow cooker Crock-Pot 432864
retete culinare - Iahnie de fasole rosie la slow cooker Crock-Pot 432865
retete culinare - Iahnie de fasole rosie la slow cooker Crock-Pot 432866
retete culinare - Iahnie de fasole rosie la slow cooker Crock-Pot 432867
retete culinare - Iahnie de fasole rosie la slow cooker Crock-Pot 432868
retete culinare - Iahnie de fasole rosie la slow cooker Crock-Pot 432869
retete culinare - Iahnie de fasole rosie la slow cooker Crock-Pot 432870

COMENTARII (28)

anca_rm 1

17.03.2016, 08:49

foarte buna

mihaelar63 1

17.03.2016, 16:56

Bunaa fasolea rosie . Eu am mai preparat

mirela0911 1

17.03.2016, 20:26

Demult nu am mai mancat iahnie. Cred ca a iesit tare buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S