Iahnie de fasole uscata

de Miha in Mancaruri de post, 19 Iun 2009 | 9124 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g fasole
  • 2 cepe
  • 2-3 linguri ulei masline
  • 2 rosii
  • 1 foaie de dafin
  • sare,piper
  • verdeata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole uscata:

Fasolea muiata in prealabil cateva ore in apa rece,se pune la fiert.Se schimba apa dupa primul clocot,se umple din nou cu alta apa fiarta si se fierbe pana este complet muiata.Pe parcursul fierberii se mai schimba apa de cateva ori.


Ceapa se toaca marunt si se inabusa putin in uleiul de masline. Rosiile se decojesc, se blenduiesc (sau se toaca marunt) si se adauga peste ceapa.


Se stinge cu zeama in care au fiert fasolele,se adauga si fasolele.Se potriveste gustul de sare si piper.Se adauga si foaia de dafin.


Se lasa sa mai dea un clocot si se serveste calda cu mamaliguta,presarata cu verdeata tocata.


Se poate servi ca garnitura la carnati prajiti sau oua ochiuri.


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Iahnie de fasole uscata 4661
retete culinare - Iahnie de fasole uscata 4662

COMENTARII (12)

Miha 1

22.06.2009, 04:08

Nu mai am Oana! Si azi nici chef de bucatareala nu am. Asa ca treci tu la treaba!

Oana 1

22.06.2009, 12:08

Asa, da, cu castraveciori murati Cred ca maine, poimaine fac si eu...daca Miha nu mai are...

danygospodina 1

22.06.2009, 14:44

Si cu gogonica, sau un castravecior murat .Krantz,krantz ! ! ! Sau HARBUZ murat..

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27