Inghetata asortata: vanilie, fulgi de ciocolata si citrice

de Ancutsa in Dulciuri, 16 Iun 2016 | 1693 vizualizari

 

Acum cateva luni am testat aparatul de inghetata, experimentand tot felul de arome si am postat pe blog o reteta, pe care doresc sa o impartasesc azi cu voi. Reteta e pentru 6 portii si fiecare pahar contine o cupa de inghetata cu vanilie, o cupa cu citrice si o cupa cu fulgi de ciocolata.
 

 

INGREDIENTE

  • Galbenusurile de la 4 oua,
  • 4-5 linguri zahar (sau dupa gust),
  • 1 varf de sare,
  • 300 ml lapte caldut,
  • 1 pastaie de vanilie;
  • 250 ml frisca lichida;
  • Pentru arome: ciocolata neagra, coaja de lamaie, coaja de portocale, o lingurita zeama de lamaie.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata asortata: vanilie, fulgi de ciocolata si citrice:

Vasul de la aparatul de inghetata trebuie pus 8 ore la congelator.

Se  separa ouale si vom folosi numai galbenusurile. Acestea se freaca cu zaharul si un praf de sare, pana devin spumoase si albe.

Separat, se fierbe laptele intr-un vas in care adaugam semintele de la o pastaie de vanilie, impreuna cu pastaia. Apoi se lasa un pic la racit laptele (cat sa fie cald, nu oparit) si se toarna in fir subtire peste oua, amestecand continuu, pana omogenizam. Crema astfel obtinuta se va gati pe baie de aburi, pana incepe sa se ingroase un pic, dupa care se da de pe foc si se lasa la racit.

 

Apoi, aceasta compozitie se imparte in trei: o parte ramane simpla, avand doar aroma de vanilie. A doua parte se amesteca bine cu putina coaja rasa de lamaie, o lingurita de zeama de lamaie, putina coaja de portocala tinunta in zahar la borcan, impreuna cu un pic din siropul lasat in el. In cel de-al treilea castron vom rade cateva patratele de ciocolata neagra, dupa ce s-a racit acea crema de oua, pentru ca fulgii de ciocolata sa nu se topeasca.

 

Separat, se bate frisca lichida, dar mai moale. Apoi turnam frisca in cele trei vase si amestecam bine cu mixerul.

Crema obtinuta se toarna in aparatul de facut inghetata, care o va amesteca timp de 15 pana la 30 de minute (sau in functie de aparatul pe care il aveti). Daca nu aveti aparat special, se da crema la congelator si din 30 in 30 de minute se scoate si se amesteca, pentru a nu face ace, pana avem inghetata de consistenta dorita.

Timpul practic de pregatire este de aprox 1 ora si jumatate.

Se poate servi cu foi de napolitana.

 

Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/04/inghetata-asortata-vanilie-fulgi-de.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata asortata: vanilie, fulgi de ciocolata si citrice" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rahela Velicu 1

16.06.2016, 22:10

AndrutzaP 1

17.06.2016, 09:28

dantes 1

18.06.2016, 13:31

Delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pere in sos de ciocolata si sirop de artar