Inghetata de pepene galben

de Sim0na in Dulciuri, 5 Iul 2012 | 1922 vizualizari

 

V-am spus ca n-am facut pana acum inghetata? V-am spus ca iubesc pepenele galben (desi am o forma de alergie la pepene rosu - o ciudatenie sunt si eu)?!
Cum in ultimul timp am tot vazut o gramada de retete de inghetata, am zis ca incerc si eu. Si doar nu ma apucam sa fac cine stie ce complicaciune... Nu nene! Am cautat una simpla... ca sa nu arunc prea multe :P Dar nu a fost cazul! Inghetata a iesit foarte buna, desi am gresit un pic... va spun eu mai tarziu...
Pentru reteta m-am inspirat de la Miha, caruia ii multumesc, si pe al carui blog va invit sa-l vizitati si sa va delectati cu o gramada de bunatati!

 

INGREDIENTE

  • 600 g pulpa de pepene galben
  • 2 linguri miere
  • 200 ml frisca lichida
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de pepene galben:

Pepenele l-am taiat cuburi si l-am mixat cu un blender vertical. Pulpa de pepene am dat-o printr-o sita, ptr a fi sugura ca a fost bine mixata.

Am adaugat cele doua linguri de miere si frisca batuta tare. Am amestecat bine, apoi am pus amestecul intr-un vas cu capac si am dat la congelator.

Dupa 30 minute am scos vasul si am amestecat bine pentru a nu se forma ace de gheata. Operatiunea se repeta din 30 in 30 de minute de cca 4-5 ori. Din pacate eu am pregatit inghetata destul de tarziu si nu am avut timp sa amestec decat de 2 ori... Si inghetata mea a avut ceva ace, dar a s-a papat rapid toata, ca tare buna mai era!!

Am "insiropat" inghetata cu niste dulceata de visine, iar combinatia a fost delicioasa!!!

Pofta buna va doresc!

 

RETETA IN IMAGINI

Inghetata de pepene galben-0
Inghetata de pepene galben-1
Inghetata de pepene galben-2
Inghetata de pepene galben-3

COMENTARII (31)

Adriana G 1

06.07.2012, 13:35

Vaaaai ce-mi place pepenele galben...dar inghetata din pepene galben, o ador.....vreau si eu ......trecut la fav si facut urgent.....!

elucubratiiculinare 1

06.07.2012, 19:19

imi place mult pepenele, dar si inghetata pe caldurile astea...

Sim0na 1

07.07.2012, 18:53

privatelaura, si eu la fel! A iesit foarte buna, dar am gresit eu putin si a avut ceva ace de gheata..
ana77, ma bucur ca-ti place.. ai grija la amestecat in ingheata ptr a nu face ace de gheata.
elucubratiiculinare,

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04