Inghetata de pepene galben

de ianculubita in Dulciuri, 10 Aug 2015 | 634 vizualizari

 

De regula atunci cand fac inghetata, folosesc alta metoda in care se include si masina de inghetata dar de data asta cum aveam multa treaba, am simplificat-o putin, dar cred ca mai mult m-am complicat!!

 

INGREDIENTE

  • 200 ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar
  • pulpa de la un pepene galben
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de pepene galben:

Pulpa de pepene curatata de coaja si seminte,taiata cubulete, se pune intr-un vas pe foc mic impreuna cu 1 lingura zahar si se lasa amestecand, pana se inmoaie;se paseaza pepenele foarte bine apoi se pune din nou pe foc sa scada apa din el si sa ramana doar piureu de pepene; nu va temeti ca nu-i dispare aroma!

Frisca se pune intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul ramas,se lasa pana se topeste fara sa fiarba apoi se da deoparte si se incorporeaza piureul de pepene; dupa omogenizare se rastoarna intr-un vas si se tine la congelator 2h.

Dupa acest timp se scoate vasul si se mixeaza pana cand frisca va creste;se lasa din nou la congelator 1h,se scoate din nou si se mixeaza;se procedeaza asa pana este gata inghetata dupa care se serveste.

 

TIPS-URI

1

Pepenele nu trebuie sa fie zemos iar pe foc trebuie sa scada toata apa din el,altfel inghetata va fi cu ace de gheata

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Inghetata de pepene galben 394637
retete culinare - Inghetata de pepene galben 394638
retete culinare - Inghetata de pepene galben 394639
retete culinare - Inghetata de pepene galben 394640
retete culinare - Inghetata de pepene galben 394641

COMENTARII (14)

Rocsi 1

10.08.2015, 20:54

Preferata mamei!

mirela0911 1

10.08.2015, 21:13

Si trei portii as manca!

Rux 1

12.08.2015, 20:07

Ce bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S