Inghetata de portocale

de kamy in Dulciuri, 12 Mai 2011 | 1501 vizualizari

 

Nu le mai manca nimeni,asa ca a trebuit sa fac ceva cu ele.Noroc ca azi a fost o zi calduroasa iar aceasta inghetata acrisoara a picat numai bine.

 

INGREDIENTE

  • 400 ml suc portocale
  • 1 plic crema de lamaie la rece
  • 300 ml.crema patiserie(frisca lichida)
  • 2 ling.zahar pudra
  • 1 plic intaritor ptr.frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de portocale:

Crema de lamaie o mixam bine cu sucul de portocale si zaharul pudra.

Batem frisca foarte bine(putem adauga plicul de intaritor daca nu se bate bat)dupa care incorporam crema.

Punem in caserole si le bagam in congelator.

Nu trebuie sa mai amestecam in ea deoarece nu se formeaza ace de gheata.

Rezultatul...o inghetata cremoasa si acrisoara.

Am pus deasupra coaja de portocala si lamaie rasa pusa la zahar si bombonele.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

in poza se vad 350 ml suc de portocale dar am mai pus 50 ml la sfarsit ca sa aduc crema la consistenta uneia facute pe foc cu oua.

2

daca nu doriti o inghetata acrisoara,cu gust si de lamaie puteti folosi crema de vanilie la rece.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Inghetata de portocale 104658
retete culinare - Inghetata de portocale 104659
retete culinare - Inghetata de portocale 104660
retete culinare - Inghetata de portocale 104661
retete culinare - Inghetata de portocale 104662
retete culinare - Inghetata de portocale 104663

COMENTARII (39)

kamy 1

13.05.2011, 20:20

eduard....vrei sau nu?

kamy 1

13.05.2011, 20:20

mona...iti dau,cum sa nu

kamy 1

13.05.2011, 20:21

medi...te astept cu drag

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29