Inghetata de vanilie

de alldaycooking in Dulciuri, 22 Apr 2012 | 3180 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 ml lapte
  • 1 pastaie de vanilie
  • 4 oua
  • 4 linguri de fructoza
  • 400 ml smantana dulce pentru frisca
  • 2 linguri de miere
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de vanilie:

300 ml lapte i-am pus la fiert impreuna cu pastaia de vanilie crestata pe lungime.

Ouale le-am amestecat cu fructoza si cu 100 ml lapte rece. Cand laptele a inceput sa fiarba am scos pastaia de vanilie si am adaugat crema de oua. Am amestecat continuu crema pana s-a ingrosat putin. Am pus la racit intr-o cratita cu apa si cuburi de gheata

Smantana dulce am mixat-o pentru a obtine frisca. Frisca am amestecat-o cu 2 linguri de miere si crema de oua racita. Am pus crema aceasta in cuva aparatului pentru inghetata care a fost tinuta la congelator 10-12 ore. 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Inghetata de vanilie 159387
retete culinare - Inghetata de vanilie 159388
retete culinare - Inghetata de vanilie 159389
retete culinare - Inghetata de vanilie 159390
retete culinare - Inghetata de vanilie 159391
retete culinare - Inghetata de vanilie 159392
retete culinare - Inghetata de vanilie 159393
retete culinare - Inghetata de vanilie 159394

COMENTARII (29)

adry88 1

23.04.2012, 10:57

foarte buna

MonaMimi 1

23.04.2012, 19:19

Sim0na 1

24.04.2012, 20:10

Buna tare!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21