Inghetata Mars cu sos de ciocolata Snickers in bol de portocala

de liana10 in Prajituri, 28 Mar 2010 | 3441 vizualizari

 

Multumiri Laurei Sava pt. reteta de inghetata si sos, si lui Janet, partenera si prietena mea de blog, pt. bolul de portocala. Pupici amandorura!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru inghetata:
  • 6 batoane mici Mars(150g),
  • 1 cana de lapte,
  • 300 ml frisca lichida,
  • 2 lg zahar,
  • 4 galbenusuri.
  • Ingrediente pentru sos:
  • 175 g ciocolata menaj,
  • 2 batoane mici Snickers,
  • 50 g zahar,
  • 150 ml apa/frisca lichida.
  • Ingrediente pt.bolul de portocala:
  • 2 portocale,
  • 1 plic de gelatina,
  • 50 ml suc de portocala,
  • 3 lingurite zahar.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata Mars cu sos de ciocolata Snickers in bol de portocala:


Inghetata...Se amesteca batoanele Mars cu laptele si frisca pana ce se dizolva batoanele.

Cand incep sa fiarba, opriti focul si dati la o parte. Eu l-am pus la racit pe balcon...
Bateti galbenusurile cu zaharul pana devine ca o crema.

Bateti amestecul de lapte cald-al meu s-a racit pe balcon, ca a fost frig...-putin cate putin in crema formata din galbenusuri si lasati sa se raceasca.

Turnati intr-o forma si puneti la congelator.
Tot intr-o cutie de inghetata am pus...

Dupa o ora scoateti si mixati.
Dati din nou la congeltor.

Sosul...Nu am avut decat o ciocolata amaruie cu alune de la Heidi, de 90 de g...si am mai gasit prin dulapul cu dulciuri trei bucatele de ciocolata Kandia cu lapte...deci vreo 100g...plus cele doua batoane mici de Snickers...am pus cei 50 g de zahar pe foc, apoi cand s-a topit am adaugat ciocolatele...am adaugat 100 ml frisca lichida, m-am gandit ca iese mai gustos decat cu 150 ml apa...si asa a fost! putin cate putin sa vad daca e necesara toata, din moment ce nu am avut cantitatea de ciocolata suficienta...asa si am fiert la foc iute cca 20 de min.


Prepararea bolului de portocala
Plicul de gelatina de la Dr. Oetker l-am dizolvat in 50 ml suc de portocala si 50 ml apa si am pus trei lingurite de zahar, apoi dupa 10 min. am pus gelatina pe aburi pana s-a lichefiat. Am vrut sa fie dulce, ca sa pot manca feliile de portocala dupa aceea, hi,hi, hi!!!


Doua portocale am folosit pe care le-am crestat dupa ce le-am taiat rondele si le-am aranjat frumos peste folia alimentara pusa in bol, am turnat gelatina peste ele, apoi am pus alta folie si alt bol gol ca sa se inchege mai bine.

 

TIPS-URI

1

Se orneaza cu rollsuri de napolitana, umbrelute sau alte fasneturi ;-)

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Inghetata Mars cu sos de ciocolata Snickers in bol de portocala 23953
retete culinare - Inghetata Mars cu sos de ciocolata Snickers in bol de portocala 23954
retete culinare - Inghetata Mars cu sos de ciocolata Snickers in bol de portocala 23973

COMENTARII (7)

liana10 1

29.03.2010, 18:15

Bucataras-bine v-am gasit!
Reteta e complicata, numele prajiturii e arhi-cunoscut, iar gustul e demential!

Rocsi-multumesc de 2x!

Teo- eu mananc prajitura Petre Roman proaspata...si inghetata rece.

Pusikmea-

epurasha2bb 1

14.04.2010, 08:45

arata de nota 20!

Lorena_Daria 1

18.06.2010, 17:11

foarte tare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!