Inimioara cu ananas

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 3 Mai 2010 | 1153 vizualizari

 

in sfrasit am gasit forma de inimioara si am trecut la atac :))

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5-6 linguri de faina
  • 3 linguri de ulei
  • sucul de la o portocala
  • esenta de vanilie
  • un plic crema de vanilie la rece
  • 250 ml lapte rece
  • un compot de ananas
  • un plic jeleu rosu
  • frisca pt ornat
  • ornametnte de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioara cu ananas:

Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, uleiul faina si esenta, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata in tava si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea.

Pregatim crema la rece conform instructiunilor de pe pachet.

Dupa ce am scos blatul de la cuptor si l-am lasat sa se racoreasca, il taiem in 2, il insiropam bine cu zeama de la compot si vom pune un strat de crema, unul de ananas si un alt strat de crema, peste care punem celalat blat, il insiropam si pe acesta si mai pastram crema sa punem un strat si pe blatul de deasupra, peste care vom pune jeleul pregatit conform instructiunilor de pe pachet.

Ornam cu frisca dupa preferinte.

 

RETETA IN IMAGINI

Inimioara cu ananas-0
Inimioara cu ananas-1
Inimioara cu ananas-2
Inimioara cu ananas-3
Inimioara cu ananas-4
Inimioara cu ananas-5
Inimioara cu ananas-6
Inimioara cu ananas-7

COMENTARII (28)

Dana Cristea - pusikmea

Dana Cristea - pusikmea 1

03.05.2010, 20:15

ms susu

epurasha2bb

epurasha2bb 1

06.05.2010, 19:41

ce dragalas e !foarte bun si frumos!

Dana Cristea - pusikmea

Dana Cristea - pusikmea 1

09.05.2010, 18:04

ms mariana, trebuia sa-mi iau forma asta de inimioara, ca ma inebuserati toate pe aici si eu innebuneam pe toata lumea ca vr forma

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!