Jeleu de piersici si crema la pahar

de Patricia Iordache in Dulciuri, 20 Apr 2013 | 6287 vizualizari

 

Dragii mei, daca vreti sa preparati ceva rapid si gustos va recomand acest desert.
Ca sa nu mai spun ca arata si foarte bine ;)
Sursa de inspiratie: blog-ul Monicai Cismas.

 

INGREDIENTE

  • Ce ne trebuie pentru jeleul de piersici:
  • - 250 gr. piersici din compot (aproximativ 4-5 jumatati mari);
  • - 4 linguri sirop (din compot);
  • - 3 gr. gelatina;
  • - putin zahar pudra - daca va place mai dulce (eu nu am pus)
  • Ce ne trebuie pentru crema alba:
  • - 250 gr. frisca lichida;
  • - 2 linguri de lapte;
  • - 50 gr. zahar;
  • - 4 gr. gelatina;
  • - 1 esenta vanilie Dr. Oetker;
  • Pentru decor:
  • - ce va place (eu am pus o bucatica generoasa de napolitana crocanta cu alune si ciocolata)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jeleu de piersici si crema la pahar:

Cum preparam jeleul:  

Mixam jumatatile de piersici scurse de zeama pana obtinem o pasta nu foarte fina. Punem la hidratat gelatina in cele 4 linguri de sirop si lasam 10 minute. Topim gelatina avand grija sa nu ajunga la punctul de fierbere si o amestecam cu pasta de piersici.  

Cum preparam crema:   Punem gelatina la hidratat in putina apa. Incalzim intr-un vas frisca lichida, zaharul, laptele si esenta de vanilie. Amestecam pana ce se topeste zaharul, adaugam gelatina hidratata si amestecam pana se topeste.

Cum montam preparatul:   Fixam un pahar astfel incat sa stea inclinat. Punem jeleul de piersici astfel incat sa nu curga din pahar. Lasam la frigider minim o ora (verificam din cand in cand sa vedem daca s-a inchegat). Turnam in spatiul ramas liber creama si punem la frigider pana se intareste.   

Eu am incercat sa asez pe peretele paharului, in interior, inainte de a turna crema alba, o inimioara decupata dintr-o felie de piersica insa, dupa cum se vede si din imagine, nu prea mi-a iesit. Poate voua va reuseste ;)  

Din cantitatile mentionate obtineti 2 portii.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Jeleu de piersici si crema la pahar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

diaconta 1

20.04.2013, 22:12

Imi place
Eu am spart un pahar cand am facut figura asta

laura_n 1

20.04.2013, 22:21

Dia )

Mihaela11_jo 1

21.04.2013, 15:39

Super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert la pahar ” Vanilla – Cappuccino”