Jeleu de piersici si crema la pahar

de Patricia Iordache in Dulciuri, 20 Apr 2013 | 2729 vizualizari

 

Dragii mei, daca vreti sa preparati ceva rapid si gustos va recomand acest desert.
Ca sa nu mai spun ca arata si foarte bine ;)
Sursa de inspiratie: blog-ul Monicai Cismas.

 

INGREDIENTE

  • Ce ne trebuie pentru jeleul de piersici:
  • - 250 gr. piersici din compot (aproximativ 4-5 jumatati mari);
  • - 4 linguri sirop (din compot);
  • - 3 gr. gelatina;
  • - putin zahar pudra - daca va place mai dulce (eu nu am pus)
  • Ce ne trebuie pentru crema alba:
  • - 250 gr. frisca lichida;
  • - 2 linguri de lapte;
  • - 50 gr. zahar;
  • - 4 gr. gelatina;
  • - 1 esenta vanilie Dr. Oetker;
  • Pentru decor:
  • - ce va place (eu am pus o bucatica generoasa de napolitana crocanta cu alune si ciocolata)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jeleu de piersici si crema la pahar:

Cum preparam jeleul:  

Mixam jumatatile de piersici scurse de zeama pana obtinem o pasta nu foarte fina. Punem la hidratat gelatina in cele 4 linguri de sirop si lasam 10 minute. Topim gelatina avand grija sa nu ajunga la punctul de fierbere si o amestecam cu pasta de piersici.  

Cum preparam crema:   Punem gelatina la hidratat in putina apa. Incalzim intr-un vas frisca lichida, zaharul, laptele si esenta de vanilie. Amestecam pana ce se topeste zaharul, adaugam gelatina hidratata si amestecam pana se topeste.

Cum montam preparatul:   Fixam un pahar astfel incat sa stea inclinat. Punem jeleul de piersici astfel incat sa nu curga din pahar. Lasam la frigider minim o ora (verificam din cand in cand sa vedem daca s-a inchegat). Turnam in spatiul ramas liber creama si punem la frigider pana se intareste.   

Eu am incercat sa asez pe peretele paharului, in interior, inainte de a turna crema alba, o inimioara decupata dintr-o felie de piersica insa, dupa cum se vede si din imagine, nu prea mi-a iesit. Poate voua va reuseste ;)  

Din cantitatile mentionate obtineti 2 portii.  

 

RETETA IN IMAGINI

Jeleu de piersici si crema la pahar-0
Jeleu de piersici si crema la pahar-1

COMENTARII (27)

diaconta

diaconta 1

20.04.2013, 22:12

Imi place
Eu am spart un pahar cand am facut figura asta

laura_n

laura_n 1

20.04.2013, 22:21

Dia )

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

21.04.2013, 15:39

Super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24