Jeleu de prune

de papabundetot in Dulceata / Gem, 14 Iul 2013 | 1805 vizualizari

 

Initial am cumparat aceste prune pentru a face Galuste cu prune si am gustat una sa vad cat sunt de dulci si am constatat ca sunt si acrisoare dar si amare.Pentru a nu le risipi totusi si pentru a nu strica reteta de Galuste cu prune,m-am gandit sa fac un jeleu.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 500 gr prune
  • 200-250 gr de zahar ( nu am cantarit,am pus asa la ochi)
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 50-60 ml apa.
  • 4 foi gelatina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jeleu de prune:

Intr-o craticioara am pus zaharul si apa si le-am pus la foc pana cand zaharul s-a topit si s-a format sirop. Prunele le-am spalat si le-am taiat jumatati si le-am adaugat apoi peste siropul de zahar.Am lasat la foc cam 15 min pana cand prunele s-au inmuiat apoi am luat o strecuratoare fina si am trecut totul prin ea.Siropul rezultat avea sa devina un delicios jeleu  . Am adaugat peste acest sirop 4 foi de gelatina inmuiate in prealabil in apa (conform instructiunilor de pe ambalaj),am amestecat bine si am turnat apoi jeleul in 4 pahare.Le-am lasat sa se raceasca bine si apoi le-am bagat la frigider.

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Jeleu de prune 244582
retete culinare - Jeleu de prune 244583
retete culinare - Jeleu de prune 244584

COMENTARII (12)

Rocsi 1

14.07.2013, 19:09

Ce bun o fi..

gaby_gabytza 1

14.07.2013, 19:32

bun

alilianaa 1

14.07.2013, 20:23

bun, bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S