Ketchup de casa picant

de alinutzika in Bulion, 2 Sep 2011 | 5971 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de bulion de casa
  • 2 linguri pasta ardei sau gogosari
  • 3 linguri de zahar
  • 1/2 ligurita otet
  • 1 lingurita rasa boabe piper
  • 1/2 lingurita boabe mustar
  • 2-3 foi de dafin
  • un varf de cutit de sare grunjoasa
  • un praf de scortisoara
  • un praf de cuisoare macinate
  • un praf de ghimbir
  • un praf de tarhon macinat
  • 2 cepe
  • 3 catei usturoi
  • 2 ardei
  • 4 ardei iuti
  • 1 ceasca mica ulei
  • conservant
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ketchup de casa picant:

Se toaca foarte bine ceapa, usturoiul si ardeii in robot si se pun la calit in ulei. Cand sunt caliti, se adauga pasta de ardei, se mai lasa putin, apoi se adauga bulionul si otetul.

Se pun pe rand condimentele si se lasa la fiert pana capata consistenta dorita. Daca vreti, pt a fi si mai fin decat e, mixati-l cu blenderul. Se adauga conservantul, se amesteca bine si se pune in borcane. Intoarceti pt 5 minute borcanele cu capacul in jos, pt sterilizare, apoi depozitati in camara.

E bun la pizza, paste, gratare, etc.

 

RETETA IN IMAGINI

Ketchup de casa picant-0
Ketchup de casa picant-1
Ketchup de casa picant-2
Ketchup de casa picant-3

COMENTARII (13)

jolygina

jolygina 1

02.09.2011, 16:59

excelent pentru camara

alinutzika

alinutzika 1

02.09.2011, 23:28

Multumesc de aprecieri, fetelor!

alinutzika

alinutzika 1

02.09.2011, 23:31

Rocsi, muncesc acum ca sa stau la iarna...
Oricum, imediat se incepe scoala, de fapt pt noi s-a inceput deja, asa ca ma grabesc sa termin cu toate acum. Dupa ce se incepe scoala o sa vin acasa obosita, ca anul acesta o sa fiu invatatoare la 2 clase simultane...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!