Krem a la Krem

de diaconta in Prajituri, 29 Sep 2010 | 6317 vizualizari

 

O prajitura super cunoscuta,dar delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 9 oua
  • 1 plic  si jumatate Crema Ole cu gust de ciocolata
  • 2 plicuri Crema Ole cu gust de vanilie
  • 9 linguri zahar
  • 500 ml frisca lichida
  • 300 ml lapte
  • 150 gr unt
  • rom
  • 200 gr ciocolata lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Krem a la Krem:

Blat
9 oua
9 linguri de zahar
1 plic si jumatate Crema Ole cu gust de ciocolata de la Dr.Oetker

Crema
400 ml frisca lichida
300 ml lapte
2 plicuri Crèma Ole cu gust de vanilie Dr.Oetker
Glazura
100 ml frisca
200 gr ciocolata cu lapte

150 gr unt gras

1 lingura rom


Pentru Blat:

Se separa ouale, albusul se bate spuma adaugand pe rand zaharul,pana se obtine o spuma lucioasa si tare.

Se incorporeaza pe rand galbenusurile si apoi praful Crèma la rece amestecand usor cu o spatula.

Se tapeteaza o tava (la cantitatea asta,eu am folosit tava mare de la aragaz),se pune compozitia si se da la cuptor.

Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade circa 25 min. Se verifica daca este copt cu testul "scobitorii".

Blatul nu va creste foarte mult si probabil se va lasa dupa ce se scoate de la cuptor.

Se lasa sa se raceasca si se prepara crema.

Crema:

Se amesteca frisca cu laptele rece si praful de Crema Ole.Se mixeaza totul la viteza mare,obtinandu-se o crema spumoasa.

Crema se pune pe blatul rece si se da la frigider.

Intre timp preparam glazura.

Glazura

Ciocolata rupta bucati,untul cubulete si frisca se pun pe foc si se amesteca pana se topeste toata ciocolata.Se adauga o lingura de rom.

Se lasa sa se raceasca,dar sa nu se intareasca prea mult.

Se pune cate o lingura peste prajitura rece,incepand de la mijloc inspre margini.



 

RETETA IN IMAGINI

Krem a la Krem-0
Krem a la Krem-1
Krem a la Krem-2
Krem a la Krem-3
Krem a la Krem-4

COMENTARII (38)

cristinne 1

03.10.2010, 20:53

de cand zic ca fac si eu... deci ..acum m-am convins: trebuie sa o fac si eu!!!!!

marianascarlat 1

04.10.2010, 21:26

De cand am facut-o prima data, o tot fac intruna. E foarte buna si-i place fiului meu!

diaconta 1

04.10.2010, 21:29

Asa-i Mariana,e simpla si deosebit de gustoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20