Ksra marocana

de RuxyRux in Piine, 18 Dec 2010 | 6676 vizualizari

 

Aceasta paine plata este preparata cu gris si aromata cu anason.
Se serveste in mod traditional alaturi de tajine, o tocanita condimentata marocana, dar este la fel de buna cu salata, branza sau sosuri. Poate fi servita atat calda cat si rece.

 

INGREDIENTE

  • 400 ml apa
  • 500 gr faina
  • 150 gr gris
  • 1 lingurita anason macinat
  • o lingurita zahar
  • o lingurita si 1/2 sare
  • 2 lingurite drojdie
  • ulei masline pentru uns
  • susan pentru decorare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ksra marocana:

Preparam aluatul( eu l-am preparat cu ajutorul masinii de paine( poate fi framantat si in stil traditional).

Scoatem aluatul, intindem 4 painicute plate rotunde cu grosimea de 2 cm

Asezam alautul pe hartia pergament pe foaia de copt.

Lasam la crescut acoperit cu folie unsa cu ulei 30 de minute.

Cand a crescut ungem cu ulei si punem susanul.

Incingem cuptorul la 200 grade si dam la copt pentru 20-25 de min sau pana painea suna a gol daca este batuta pe spate.

E atat de gustoasa....

Daca ti-a placut reteta noastra "Ksra marocana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine pufoasa