La multi ani Bucataras.ro, la 3 ani de la "debut" !

de gaby_duceag in Torturi, 18 Dec 2011 | 2603 vizualizari

 

Marti, 20 dec., bucataras.ro implineste 3 anisori. In zi de sarbatoare, duminica, am ales sa-l sarbatoresc urandu-i sa aiba parte de multe bucate bune, multi oameni veseli si multi ani prosperi si buni. PS.Cine aduce ceva de MANCARE?:))

 

INGREDIENTE

blat

  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri amidon
  • 2 linguri cacao
  • o lingurita praf copt

panna cotta

  • 250 ml lapte
  • 600 ml frisca lichida indulcita
  • 250 gr mure
  • 4 linguri zahar
  • 3 plicuri gelatina
  • esenta vanilie
  • 30 ml Angelli fructe de padure.

decor 250-300 ml frisca

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA La multi ani Bucataras.ro, la 3 ani de la "debut" !:

Blat.

Se pun intr-un bol ouale impreuna cu zaharul. Se mixeaza intai la treapta mica, apoi marind viteza, timp de 10 minute. (Trebuie sa se topeasca zaharul).

Se cerne faina impreuna cu cacaua, praful de copt si amidonul si se adauga peste oua.

Se unge forma de tort cu ulei (o forma de 22-24 cm) , se tapeteaza fundul cu faina si se toarna compozitia.

Se introduce in cuptorul preincalzit si se coace timp de aprox 30 min. la foc mic (faceti proba cu scobitoarea.

Se raceste si se rastoarna pe un gratar lasandu-se la racit.

Panna Cotta

 

Se tapeteaza un vas, cu fundul aproximativ egal cu diametrul blatului de tort, cu folie alimentara.

Gelatina se pune la hidratat in 50 ml lapte.

Se pun murele, impreuna cu 2 linguri zahar, intr-o craticioara si se amesteca la foc mic timp de 2 - 3 min (sa dea un clocot).

Se raceste si se trece totul printr-o sita cu ochiuri mai marisoare pentru a elimina samburii.

Se pune laptele (200 ml ramasi ) la foc, impreuna cu zaharul. Dupa primul clocot se fierbe 2 minute.

Se adauga frisca si se pune din nou la foc lasand DOAR pana la punctul de fierbere. Nu trebuie sa clocoteasca.

Se adauga gelatina si se omogenizeaza. Am oprit 100 ml iar in restul am adaugat pasta de mure.

Se lasa sa se raceasca si se toarna in vasul tapetat.

Se lasa la rece pana se incheaga bine dupa care se pune blatul care se insiropeaza bine cu cei 100 ml amestec in care am adaugat si Angelli.

Se introduce din nou la rece si se lasa 2-3 ore.

Cu o miscare ferma se rastoarna pe un platou dupa care se orneaza cu frisca mixata.

 

 

RETETA IN IMAGINI

La multi ani Bucataras.ro, la 3 ani de la "debut" !-0
La multi ani Bucataras.ro, la 3 ani de la "debut" !-1
La multi ani Bucataras.ro, la 3 ani de la "debut" !-2

COMENTARII (92)

Ionutza

Ionutza 1

23.12.2011, 18:58

La multi aaani si prajituri !

Ina

Ina 1

24.12.2011, 21:59

Craciun Fericit, urato! &[]

gaby_duceag

gaby_duceag 1

24.12.2011, 23:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!