La multi ani Bucataras.ro, la 3 ani de la "debut" !

de gaby_duceag in Torturi, 18 Dec 2011 | 5198 vizualizari

 

Marti, 20 dec., bucataras.ro implineste 3 anisori. In zi de sarbatoare, duminica, am ales sa-l sarbatoresc urandu-i sa aiba parte de multe bucate bune, multi oameni veseli si multi ani prosperi si buni. PS.Cine aduce ceva de MANCARE?:))

 

INGREDIENTE

blat

  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri amidon
  • 2 linguri cacao
  • o lingurita praf copt

panna cotta

  • 250 ml lapte
  • 600 ml frisca lichida indulcita
  • 250 gr mure
  • 4 linguri zahar
  • 3 plicuri gelatina
  • esenta vanilie
  • 30 ml Angelli fructe de padure.

decor 250-300 ml frisca

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA La multi ani Bucataras.ro, la 3 ani de la "debut" !:

Blat.

Se pun intr-un bol ouale impreuna cu zaharul. Se mixeaza intai la treapta mica, apoi marind viteza, timp de 10 minute. (Trebuie sa se topeasca zaharul).

Se cerne faina impreuna cu cacaua, praful de copt si amidonul si se adauga peste oua.

Se unge forma de tort cu ulei (o forma de 22-24 cm) , se tapeteaza fundul cu faina si se toarna compozitia.

Se introduce in cuptorul preincalzit si se coace timp de aprox 30 min. la foc mic (faceti proba cu scobitoarea.

Se raceste si se rastoarna pe un gratar lasandu-se la racit.

Panna Cotta

 

Se tapeteaza un vas, cu fundul aproximativ egal cu diametrul blatului de tort, cu folie alimentara.

Gelatina se pune la hidratat in 50 ml lapte.

Se pun murele, impreuna cu 2 linguri zahar, intr-o craticioara si se amesteca la foc mic timp de 2 - 3 min (sa dea un clocot).

Se raceste si se trece totul printr-o sita cu ochiuri mai marisoare pentru a elimina samburii.

Se pune laptele (200 ml ramasi ) la foc, impreuna cu zaharul. Dupa primul clocot se fierbe 2 minute.

Se adauga frisca si se pune din nou la foc lasand DOAR pana la punctul de fierbere. Nu trebuie sa clocoteasca.

Se adauga gelatina si se omogenizeaza. Am oprit 100 ml iar in restul am adaugat pasta de mure.

Se lasa sa se raceasca si se toarna in vasul tapetat.

Se lasa la rece pana se incheaga bine dupa care se pune blatul care se insiropeaza bine cu cei 100 ml amestec in care am adaugat si Angelli.

Se introduce din nou la rece si se lasa 2-3 ore.

Cu o miscare ferma se rastoarna pe un platou dupa care se orneaza cu frisca mixata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "La multi ani Bucataras.ro, la 3 ani de la "debut" !" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (92)

Ionutza 1

23.12.2011, 18:58

La multi aaani si prajituri !

Ina 1

24.12.2011, 21:59

Craciun Fericit, urato! &[]

gaby_duceag 1

24.12.2011, 23:27

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de vanilie si bezea cu nuca