Langosi

de mirela0911 in Dulciuri, 26 Ian 2017 | 8721 vizualizari

 

Desi am facut de multe ori gogosi (pancove) din aluat de paine, zilele astea, mi s-a pus pata pe langosi. Am cautat pe net reteta si m-am oprit la cea de la Teo's Kitchen. Au iesit grozav de bune. Multumesc Teo! 
Le-am servit cu dulceata de piersici, cu nutella, cu smantana si cascaval, umplute cu branza de burduf, care cum a vrut, asa "ca la bucatarasi acasa"! :X

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 500 g faina
  • 1 lgt rasa de sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • 250 ml lapte
  • 1 lg zahar
  • 1 galbenus
  • 2 lg ulei
  • 100 ml smantana

Mai este nevoie de:

  • ulei pt prajit
  • dulceata/gem
  • nutella
  • smantana si cascaval
  • branza de burduf
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Langosi:

Intr-o craticioara, se pun 100 ml lapte caldut si se amesteca cu zaharul si 1 lg faina, apoi se adauga drojdia. Se lasa 10-15 minute sa dospeasca.

Intr-un vas larg, se cerne faina, se adauga sarea, uleiul (cele 2 lg), galbenusul si smantana. Dupa ce a dospit, se toarna si maiaua si restul de lapte caldut. Se framanta aluatul bine. Va rezulta un aluat moale care se va pune la dospit intr-un vas uns bine cu ulei. Se lasa cel putin 30 de minute intr-un loc caldut pentru a-si dubla volumul.

Masa de lucru se unge bine cu ulei, se rupe din aluat cate o bucatica mica si care se va intinde cu ajutorul sucitorului cat mai subtire. Se pune la prajit, in uleiul bine incins, se intoarce de pe o parte pe cealalta apoi se scoate pe prosoape absorbante.

Se servesc calde cu toppingul preferat, fie dulceata, fie nutella, sau smantana cu cascaval.

Pentru langose umplute cu branza, se va proceda in felul urmator: se rupe o bucatica mai mare de aluat, se intinde subtire, se pune branza pe o parte si se acopera cu partea cealalta de aluat, se trece usor cu sucitorul peste, apoi se pune la prajit.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cand se framanta aluatul, acesta va fi lipicios, dar asa trebuie sa fie!

2

Se servesc calde!

3

Se pot servi si cu smantana si usturoi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

-Marius- 1

28.01.2017, 08:56

oanapl 1

30.01.2017, 12:47

Ce pofta mi-ai facut!

Nepotii_si_bunica 1

31.01.2017, 21:43

Ce buni au fost! Cand ne mai faci?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gogosi - american donuts