Lasagna cu dovlecei

de adriana65 in Mancaruri de legume, 25 Noi 2012 | 7646 vizualizari

 

Deşi vremea dovleceilor proaspeţi de grădină a trecut , aceştia se mai găsesc în supermarketuri , motiv pentru care vă propun această reţetă de lasagna mai puţin originală, înlocuind pastele cu felii de dovlecei.

 

INGREDIENTE

  • 300 g carne tocata
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 ceapă mijlocie
  • 400 g roşii pasate
  • 150 ml bulion
  • 1 dovlecel de mărime mijlocie
  • 170 g ricotta
  • 150 g mozzarella
  • 100 g parmezan
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper
  • cimbru
  • busuioc
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu dovlecei:

Se încinge uleiul într-o tigaie mai încăpătoare, se adaugă ceapa tocată  şi se prăjeşte un minut. Se adaugă usturoiul curăţat şi feliat, se mai lasă 1/2 de minut apoi se adaugă carnea tocată. Se călesc toate, amestecând până când carnea îşi schimbă culoarea. Se adaugă roşiile pasate şi bulionul. Se condimentează cu sare şi piper, se pun busuiocul şi cimbrul,  1/2 căniţă de apă fierbinte, se pune capacul şi se lasă la  la foc mic 30 - 35 minute.

Dovlecelul curăţat se feliază în felii de aproximativ 5 mm, se presară cu sare şi se lasă 10 minute deoparte. Se tamponează apoi cu hârtie absorbantă pentru a îndepărta orice urmă de apă sau umezeală şi se prăjeşte pe grătarul încins. Se lasă câte 1 - 2 minute pe fiecare parte.

Se trage de pe foc amestecul de carne, se adaugă ricotta, se amestecă, apoi se începe asamblarea preparatului într-un vas termorezistent.

Pe fundul vasului se pun 2 linguri din amestecul de carne şi roşii, se pun două felii de dovlecel una lângă alta, pe fiecare felie se pune câte 1 - 2 linguri de amestec şi se presară cu  parmezan. Se repetă straturile terminând cu felii de dovlecel. Mi-au ieşit câte trei straturi pentru fiecare porţie.

 Peste dovleceii din ultimul strat am presărat parmezanul rămas şi felii de mozzarella. Am acoperit vasul cu folie de aluminiu şi l-am dat la cuptor pentru 50 minute la 200 grade. Am scos folia de aluminiu şi am mai dat vasul la cuptor pentru încă 15 minute pentru a se rumeni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

diaconta 1

25.11.2012, 20:19

ar trebui sa incerc si eu

Sim0na 1

25.11.2012, 21:18

n-am facut niciodata, dar tare bun o fi..

reisnaor_2006 1

14.10.2014, 10:43

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu dovlecei si feta