Lasagne

de Lau in Lasagna, 2 Feb 2012 | 3802 vizualizari

 

by diaconta mersi a iesit delicioasa

 

INGREDIENTE

  • 250 g foi nefierte
  • SOS BECHAMEL
  • 700 ml lapte
  • 3 lignuri faina
  • o lingura de unt
  • sare
  • nucsoara
  • piper
  • SOSUL  DE CARNE
  • 400 g carne(de vita am folosit)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 400 ml suc de rosii
  • 3 catei usturoi
  • ulei de masline
  • busuioc
  • sare
  • piper
  • 250 g mozzarella
  • 200 g cascaval
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagne:

Sosul de carne- calim ceapa, morcovul, adaugam carnea si o lasam sa se caleasca cu ceapa, adaugam sucul de rosii, condimente si lasam sa fiarba, amestecand din cand in cand.

Sosul bechamel-topim untul, adaugam faina si lasam cca 2 min amestecand continuu. Luam cratita de pe foc si adaugam laptele rece, amestecam continuu pentru a nu face cocoloase, adaugam sare, piper, nucsoara dupa gust. Lasam sa fiarba pana obtinem consistenta dorita(nu este nevoie sa fie foarte gros)

Ungem tava cu putin ulei, adaugam un strat de sos bechamel, un strat de foi, sos de carne, sos bechamel, felii de mozzarella, cascaval razuit, foi, sos de carne, sos bechamel si continuam pana terminam.

Deasupra am pus sos de carne, sos bechamel, felii de mozarella si cascaval razuit. Dam tava la cuptor pentru cca 30 min

 

RETETA IN IMAGINI

Lasagne-0
Lasagne-1
Lasagne-2

COMENTARII (26)

irena

irena 1

22.02.2012, 17:37

Delicios !!!

Lau

Lau 1

22.02.2012, 17:58

tanyapatap

tanyapatap 1

03.02.2014, 11:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!