Lemon & Orange Curd - Crema de lamai si portocale

de _Alina_ in Dulciuri, 5 Iun 2013 | 1272 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 galbenusuri
  • 2 oua intregi
  • 200 g zahar
  • 100 ml zeama de lamaie
  • 125 ml zeama de portocala
  • 50 g unt
  • coaja a 2 lamai
  • coaja de la o portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lemon & Orange Curd - Crema de lamai si portocale:

1. Amestecam sucul de lamaie cu cel de portocala si le punem la fiert. Lichidul trebuie sa scada la jumatate, oprim focul si il lasam sa se raceasca.

2. Intr-un vas de inox sau yena amestecam ouale cu zaharul, pana cand acesta se dizolva.

3. Punem sucul redus si coaja citricelor in ouale batute si mutam vasul pe bain-marie.

4. Amestecam continuu, pana cand compozitia se ingroasa atat cat sa stea pe spatele lingurii (cand se va raci complet se va ingrosa mai tare).

5. La final adaugam untul, amestecam si luam vasul de pe aburi.

6. Lasam sa se raceasca si o punem intr-un recipient cu inchidere etansa.

Il puteti folosi cu lejeritate in tot felul de combinatii dulci.

Nota!

Daca vreti o crema smooth puteti sa o dati printr-o sita dupa ce o luati de pe aburi.

 

RETETA IN IMAGINI

Lemon & Orange Curd - Crema de lamai si portocale-0
Lemon & Orange Curd - Crema de lamai si portocale-1

COMENTARII (20)

danakarin 1

05.06.2013, 22:50

Place!

_Alina_ 1

06.06.2013, 09:20

Va multumesc!

babi5 1

13.06.2013, 10:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04