Desert tort cu crema de portocale si ciocolata neagra

de katty in Torturi, 18 Noi 2017 | 4775 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 300 gr faina
    • 5 linguri cacao
    • 1 plic praf de copt
    • 1 lingurita bicarbonat
    • 250 gr zahar
    • 300 ml lapte batut
    • 3 oua
    • 150 ml ulei
    • 150 ml cafea tare
    crema de portocale:
    • 3 galbenusuri
    • 3 linguri zahar
    • 100 ml zeama de portocale
    • coaja rasa de portocala
    • 5 gr gelatina
    • 125 gr mascarpone
    • 100 ml frisca
    crema de ciocolata si cafea:
    • 3 galbenusuri
    • 2 linguri zahar
    • 75 ml cafea tare
    • 120 gr ciocolata neagra+ptr ras deasupra
    • 125 gr mascarpone
    • 150 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de portocale si ciocolata neagra:

Incepem cu pregatirea blatului. Amestecam ingredientele solide intr-un castron. Mixam ingredientele lichide si le amestecam cu cele solide. Turnam amestecul intr-o forma de tort si coacem pana trece proba scobitorii. Lasam blatul la racit si il taiem in trei parti.

Pentru crema de portocale, punem galbenusurile cu zaharul intr-o craticioara cu fund dublu. Amestecam bine, apoi turnam zeama de portocale. Punem la foc mic si amestecam continuu pana crema se ingroasa.

Intre timp, hidratam gelatina in 2 linguri apa rece. Punem 1 lingura crema fierbinte peste gelatina, amestecam rapi, apoi turnam gelatina peste toata crema. Adaugam si coaja rasa de portocale si lasam crema la racit. Crema racita o amestecam cu mascarponele si frisca batuta spuma tare.
Pentru crema de cafea si ciocolata, punem galbenusurile si zaharul intr-o craticioara cu fund dublu si amestecam pana se albeste. Adaugam cafeaua si punem la foc mic, amestecand continuu pana crema se ingroasa. Dam jos si incepem sa incorporam ciocolata rupta bucati. Amestecam pana s-a topit toata ciocolata. Lasam crema sa se raceasca bine si o amestecam cu mascarponele si frisca batuta spuma tare.
Pentru montarea tortului, asezam prima felie de blat, crema de portocale, a doua felie de blat, 2/3 din crema de ciocolata si ultima felie de blat. Ornam cu crema ramasa si radem deasupra ciocolata neagra. Dam tortul la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de portocale si ciocolata neagra" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort musuroi de cartita