Limonada cu miere, ghimbir si pepene verde

de amalia01 in Bauturi, 29 Iun 2013 | 969 vizualizari

 

Ce ziceti de o limonada in ton cu anotimpul? Eu ador lubenita,asa ca...iata ce a iesit!

 

INGREDIENTE

  • - 500ml suc de pepene verde+ 1.5 l apa
  • - zeama de la 2 lamai;
  • - 4 linguri de miere
  • - 1/4 de radacina de ghimbir
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limonada cu miere, ghimbir si pepene verde:

- storci zeama de lamaie si o lasi la rece;

- storci miezul de pepene verde,pana obtii 500 mll de suc

- curata radacina de ghimbir de coaja, apoi feliaza ghimbirul in bucati de 0,5 cm;

- pune intr-o tigaie mierea, ghimbirul si o cana de apa;

- amesteca acest sirop continuu, pana cand se dizolva mierea;

- lasa siropul deoparte o jumatate de ora, apoi trece-l prin sita si pastreaza doar lichidul;

- amesteca siropul cu restul de suc de pepene vrede,apa si zeama de citrice si toarna bautura obtinuta in pahare.

Se serveste cu gheata si felii de lamaie sau,daca o oferi copiilor,doar rece, de la frigider.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Limonada cu miere, ghimbir si pepene verde 240752
retete culinare - Limonada cu miere, ghimbir si pepene verde 240753
retete culinare - Limonada cu miere, ghimbir si pepene verde 240754
retete culinare - Limonada cu miere, ghimbir si pepene verde 240755

COMENTARII (4)

MotanLaOale 1

29.06.2013, 18:14

nilgun 1

29.06.2013, 19:36

Ar merge pe caldura asta

Rocsi 1

30.06.2013, 12:20

Bunnn

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21