Limonada cu pepene rosu

de nadina73 in Bauturi, 10 Aug 2010 | 4968 vizualizari

 

E grozav de bun receee

 

INGREDIENTE

  • 1400 kg miez pepene rosu fara samburi
  • 2-3 lamai
  • 400 ml apa plata
  • 8 linguri de zahar
  • cuburi de gehata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limonada cu pepene rosu:

Se pune apa cu zaharul pe plita pana se topeste zaharul,apoi se lasa la racit

Lamaile se storc foarte bine, initial m zis ca pun 2 dar in final am pus 3,e mai aromat

Miezul de pepene rosu sau cum se zice la noi in ardeal "lebenita" se face cu blenderul bine,dar sa nu fie cu samburi

Se mesteca sucul stors de la lamai cu apa si zaharul  racit apoi se trec prin sita.

Se amesteca sucul strecurat cu pepenele zdrobit si se lasa la rece.

Se serveste cu cuburi de gheata.

 

RETETA IN IMAGINI

Limonada cu pepene rosu-0
Limonada cu pepene rosu-1
Limonada cu pepene rosu-2
Limonada cu pepene rosu-3
Limonada cu pepene rosu-4
Limonada cu pepene rosu-5
Limonada cu pepene rosu-6
Limonada cu pepene rosu-7

COMENTARII (22)

aziz 1

17.05.2011, 08:46

oauuuu ok astazi l-e fac si eu la pui

Rux 1

17.05.2011, 08:56

E bun, arata grozav si...mi-e doooor de Nadina

feliciacristea46 1

06.07.2012, 16:12

nu se poate face doar din miez de pepene, fara apa si lamaie ???

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41