Lipie cu galbiori

de Miha in Pizza, 4 Oct 2010 | 5432 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru lipie:
  • 150 ml apa
  • 250 g faina neagra
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei
  • Pentru umplutura:
  • 300 g galbiori
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • sare
  • cimbru si busuioc
  • 50 g cascaval
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipie cu galbiori:

Lipia:

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta.Lasam 10 minute la dospit. In vasul masinii de paine punem faina, sarea si uleiul. Adaugam maiaua si restul de apa si framantam un aluat potrivit de tare, care se lasa la dospit jumatate de ora.

Intre timp pregatim umplutura: ciupercile curatate, spalate si bine scurse de apa se calesc impreuna cu ceapa si usturoiul tocate marunt, in cateva linguri cu ulei de masline. Condimentam dupa gust cu cimbru si busuioc, potrivim gustul de sare. Se lasa la foc mic pana scade toata zeama lasata de ciuperci. Se lasa la racit.

Aluatul se intinde intr-o forma de tarta unsa cu ulei. Se pun deasupra ciupercile calite si se da tava la cuptor la foc mediu pana se rumeneste. Se scoate tava din cuptor, se presara deasupra cascavalul taiat cubulete si se mai da 5 minute la cuptor pana acesta se topeste.

Se presara cu patrunjel verde tocat si se portioneaza.

 

COMENTARII (30)

Miha

Miha 1

07.10.2010, 10:12

Eu cumpar de la Hochland sau Bobalna de la Napolact. Amandoua ne plac la fel de mult.

babi5

babi5 1

01.08.2013, 19:03

Valclaudia

Valclaudia 1

01.05.2014, 08:22

vaaai, cum arata! N-am galbiori, dar am pleurotus! Acus cobor sa framant aluatul Sarumana Miha!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!