Lipie de casa

de Oana in Piine, 21 Ian 2010 | 9892 vizualizari

 

Foarte usor de facut cu masina de paine.

 

INGREDIENTE

  • 430 ml apa
  • 5,5 linguri ulei de masline
  • 2,5 lingurite sare
  • 720 g faina
  • 4,5 lingurite drojdie granulata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipie de casa:

Se pun toate ingredientele in cuva masinii de paine, in acesta ordine, se seteaza programul de framantat si dospit, dureaza 1 ora si 25 de minute. Dupa o ora, insa, se scoate aluatul si se imparte in patru, se formeaza cu mana niste suluri pe masa infainata si se unesc la capete, fiecare sul in parte. Apoi se intinde iar un sul mai mare, iar se indoaie pe jumatate. Se repeta de 4 ori. Se intinde apoi cu sucitorul fiecare bucata si se cresteaza cu cutitul. Se aseaza lipia in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la dospit jumatate de ora, la loc cald.

Se incinge cuptorul, se ung lipiile cu apa calduta, eu am presarat pe ele mac si susan, se pune un vas cu apa in cuptor si pun la copt, la foc potrivit, pana se rumenesc putin.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Lipie de casa-0
Lipie de casa-1
Lipie de casa-2
Lipie de casa-3
Lipie de casa-4
Lipie de casa-5
Lipie de casa-6
Lipie de casa-7

COMENTARII (4)

Michelle 1

21.01.2010, 19:06

Oana 1

21.01.2010, 19:16

Cristi, reteta o am din carticica masinii de paine, n-am mai facut pana acum. Cu siguranta, intr-un cuptor cu lemne ar fi fost altfel Ma rog, e lipie, e buna, papam acum la ea

cccris 1

06.02.2010, 22:29

Dar una autentica nu stie nimeni? Am auzit undeva ca trebuie sa fie focul deasupra, aproape si tare. Daca intelegi ce vreau sa zic. Ca sa se umfle si sa faca gaura aia mare in mijloc. Ma gindeam sa incerc la cuptor si sa o pun foarte aproape de focul pt rotisor. Va anunt cind fac experimentul.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04