Loboda prajita

de Constelatialeu in Mancaruri de legume, 10 Mai 2013 | 3494 vizualizari

 

N-am mai mancat de cand eram copil,facea mamaia mea.Ieri cand primea instructiuni de la mama,ce aveam de facut prin gradina ( cu doamna profesoara de biologie nu te pui,doar executi) si am ajuns la sectorul loboda,mi-a zis ca a facut loboda prajita si uite asa mi-am amintit instantaneu gustul bun de loboda prajita.Sincer nu stiu daca chiar asa o facea si bunica,am improvizat un pic,ce mi-a zis mama cu ce mi-a trecut mie prin cap,dar va garantez ca a iesit o bunatate si vorba aia eu sunt carnivora declarata...

 

INGREDIENTE

  • 300 g loboda
  • 10-15 fire ceapa verde
  • usturoi verde,am avut niste firisoare subtirele,cred ca au fost vreo 20
  • 1 legatura marar
  • 2 linguri rosii cu ardei
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita delikat legume
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Loboda prajita:

Loboda o curatam si o oparim. Ceapa, usturoiul taiate marunt le punem in tuciul cu ulei incins (e mai buna mancarea facuta-n tuci, cel putin mie asa-mi place), le calim la foc domol, adaugam delikatul si apoi loboda oparita si lasam sa se prajeasca. La final adaugam rosiile cu ardei si mararul tocat, 5 minute si dam tuciul de pe foc.

Am servit cu sunca prajita....totusi sunt carnivora...

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Loboda prajita 226556
retete culinare - Loboda prajita 226557
retete culinare - Loboda prajita 226558
retete culinare - Loboda prajita 226559
retete culinare - Loboda prajita 226560

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (12)

Constelatialeu 1

10.05.2013, 12:05

Eu daca va zic ca-i buna,nu trebuie sa ma credeti,trebuie doar sa incercati...

laura_n 1

10.05.2013, 14:02

vai, dar ce buna tre sa fie

simona72 1

10.05.2013, 22:02

Nici eu nu am mai auzit!!! interesant!!1 merge cu putina smantina deasupra si brinza rasa,zic eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55