Mancare de ardei andaluza

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 12 Oct 2016 | 420 vizualizari

 

Astăzi 12 octombrie este Ziua Națională a Spaniei.


Ziua Hispanității, ori Ziua Hispanismului, cunoscută și ca Sărbătoarea Națională a Spaniei (în spaniolă Día de la Hispanidad, Fiesta Nacional de España, catalană Dia de la Hispanitat, Festa Nacional d'Espanya) este ziua care comemorează Descoperirea Americii de către Cristofor Columb la 12 octombrie 1492.


Va prezint o retete specifica din Andaluzia.


Bucătarii locali sunt consideraţi a fi cei mai buni din lume. La baza preparatelor stau fructele de mare, toate felurile de carne, legumele şi vinul. Aici, se simte influenţa culturii orientale şi a celei ebraice Specialităţile locale sunt supele reci- gazpacho, salmorejo, omletele de cartofi tortilla şi tapas. Acestea se consumă împreună cu un vin andaluz. Andaluzia este cel mai mare producător de vin din Europa.


http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/10/mancare-de-ardei-andaluza.html

 

INGREDIENTE

  • 300 g ardei rosu, galben si verde
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 150 g de carnat chorizo
  • 2 rosii
  • 1 doza/pachetel de sofran
  • 250 g de naut in conserva bine scurs
  • 1 cub Knorr de pui
  • 10 cl de apa
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de ardei andaluza:

Spalati legumele.

Curatati si taiati marunt ceapa si usturoiul.

Taiati ardeiul in lamele si rosiile in cubulete.

Caliti ceapa si usturoiul in uleiul de masline, adaugati ardeii si rosiile si gatiti timp de 15 minute.

Puneti carnatul curatat de piele si taiat rondele , nautul, sofranul si cubul de pui dizolvat in apa.

Gatiti la foc potrivit timp de 20 de minute, amestecati din cand in cand.

Puneti sare si piper. Serviti cald.

Se poate servi acompaniat de coucous sau bulgur.

 

TIPS-URI

1

Ce este bulgurul ? Crupe din boabe de grâu încolțite sau opărite, apoi uscate și măcinate grosier, fierte ca păsatul, consumate tradițional în țările orientale (cu bulete de carne, stafide, năut etc.Bulgur este un ingredient comun in bucataria armeneasca, siriana, turceasca, mediteraneana si din Orientul Mijlociu. Are un gust fin asemanantor cu cel al nucilor. Este folosit in pilafuri, supe, produse de patiserie, sau ca umplutura. Este folosit si in paine si reprezinta ingredientul principal in salata tabbouleh salad si in kibbeh. Valoarea nutritionala ridicata il recomanda ca un bun substitut pentru orez si cuscus.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mancare de ardei andaluza 459294
retete culinare - Mancare de ardei andaluza 459295
retete culinare - Mancare de ardei andaluza 459296
retete culinare - Mancare de ardei andaluza 459297
retete culinare - Mancare de ardei andaluza 459298
retete culinare - Mancare de ardei andaluza 459299
retete culinare - Mancare de ardei andaluza 459300
retete culinare - Mancare de ardei andaluza 459301
retete culinare - Mancare de ardei andaluza 459302
retete culinare - Mancare de ardei andaluza 459303

COMENTARII (13)

Rocsi 1

12.10.2016, 20:49

Ksenya 1

13.10.2016, 08:00

interesanta combinatie!

Gherca Daniela 1

13.10.2016, 08:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: