Mancare de ardei kapia-copti

de lia maria in Conserve, 27 Mai 2010 | 9732 vizualizari

 

Ei bine, miercuri, am folosit ultimul borcan cu aceasta mancare delicioasa. Anul trecut am facut pentru prima data, dupa reteta Valentinei I. careia ii multumesc. O alternativa la indemana pentru perioada de post.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg ardei capia
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 5 linguri pasta de tomate
  • 3 lingurite miere de albine
  • 1 ardei iute verde si 1 rosu
  • sare, piper, cimbru, foi dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de ardei kapia-copti:

Ardeii kapia se coc, se curata de pielite, cotoare si seminte. Se spala si se lasa la scurs, dupa care se taie fasii subtiri pe lung.

Se caleste ceapa dupa gust in putin ulei, se adauga morcov taiat cubulete sau dat pe razatoare.Cand sunt bine distuite, se adauga pasta de tomate si mierea de albine. Se pun fasiile de ardei copti si ardeiul iute tocat marunt ,se potriveste de sare, piper si condimente.

Se lasa sa fiarba toate la foc mic pana se inmoaie si ardeiul. Se umplu borcanele cu mancarica, se adauga 1 lingura de ulei si una aspirina, se capseaza si se fierb in bai-marin inca 20’, se stinge focul si se lasa asa, pana a doua zi.

Borcanele se scot , se sterg si se depoziteaza in camara.

 

TIPS-URI

1

se poate servi ca mancare de post sau ca si garnitura la preparate din carne si peste.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mancare de ardei kapia-copti 34303
retete culinare - Mancare de ardei kapia-copti 34304
retete culinare - Mancare de ardei kapia-copti 34305
retete culinare - Mancare de ardei kapia-copti 34306
retete culinare - Mancare de ardei kapia-copti 34307
retete culinare - Mancare de ardei kapia-copti 34308
retete culinare - Mancare de ardei kapia-copti 34309

COMENTARII (6)

Ina 1

27.05.2010, 17:30

Se pare ca e ziua conservelor Mama ce bunatate aici! Eu ii coc si-i pun la pungi, in congelator, decojiti si fara cotor

dicarmencitta1957 1

27.05.2010, 18:53

Lia draga mea,arata super si sunt sigura ca este o bunatate,ca o zacusca doar ca ii lipseste vanata.Eu am facut ardei kapia copt,l-am dat prin ulei si l-am pus la congelator in pungulite,tot pentru mancare sau sosuri.Felicitari si 5 furculite.

nadina73 1

28.05.2010, 00:53

super bun 5 furci mari de tot si un borcan la pachet

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S