Fasole pastai congelata

de Lorra in Conserve, 12 Aug 2014 | 1594 vizualizari

 

Cu pasi mici dar siguri incepem pregatirile pentru sezonul rece.
Eu am inceput cu vasolea pastai la congelator :)

 

INGREDIENTE

  • fasole pastai
  • sare
  • zahar
  • apa pentru oparit
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole pastai congelata:

Se rup capetele pastailor, se spala bine si se rup pe jumatate sau mai mici dupa preferinta.

Se pune apa la fiert in oala iar pentru fiecare litru de apa se pune cate o lingura de sare si o lingurita de zahar.

Am folosit 5 l apa, asadar 5 linguri sare si 5 lingurite zahar.

Cand apa da in clocot se adauga fasolea pentru 10 - 15 min. pana se inmoaie putin dupa care se scoate intr-o oala cu apa rece, pentru a-si mentine culoarea.

Dupa 5 min. de stat in apa rece se scoate, se lasa la scurs apoi se aseaza in pungi (in cantitatea dorita) se scoate aerul din interior si se leaga bine.

Se da la congelator si se pastreaza pentru 6-7 luni.

 

RETETA IN IMAGINI

Fasole pastai congelata-0
Fasole pastai congelata-1
Fasole pastai congelata-2

COMENTARII (13)

anca_rm 1

13.08.2014, 09:14

e buna fasolea la congelator

Rocsi 1

13.08.2014, 10:43

Super!

Lorra 1

13.08.2014, 10:54

Anca, Rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41