Mancare de fasole boabe cu afumatura

de cristeena20 in Porc, 8 Apr 2014 | 7681 vizualizari

 

De obicei iahnia de fasole o fac diferit , la fel si supa sau ciorba de fasole uscata cu afumatura. Pentru acest fel ideile mi-au venit pe parcursul gatitului; rezultatul a fost spectaculos ...un deliciu pentru iubitorii de fasole cu afumatura. Avantajul acestei parti d ela porc afumata este ca se gateste mai repede decat ciolanul si mancarea devine mai gelatinoasa...

 

INGREDIENTE

  • o bucata (cca 1 kg) de afumatura de porc
  • 2 cutii mari de fasole uscata (sau fasole boabe uscata fiarta separat)
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras (sau puteti pune colorati )
  • 1 morcov
  • pasta de ardei rosu (2 linguri)
  • 1 lta boia de ardei
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • 1 pahar de vin alb
  • ulei de masline
  • sare, piper, 2 foi de dafin, o crenguta de cimbru; putin chimen, piri-piri
  • coriandru verde proaspat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de fasole boabe cu afumatura:

- Avem nevoie de o bucata de afumatura. Eu am avut carnea de la capul de porc afumata cu urechea, ratul si obrazul. Spalati bine si taiati cubulete. 

- Ceapa se taie julien si se pune la calit intr-o cratita cu ulei de masline. Cand devine moale si transparenta adaugam ardeiul taiat cuburi potrivite . Lasam sa se caleasca inca putin impreuna si apoi adaugam morcovul taiat cuburi mici. Punem foaia de dafin si acoperim vasul cca 5 minute sa se inabuse impreuna. 

- Adaugam boia si pasta de ardei rosu si de tomate. Adaugam carnea afumata , amestecam toate bine si turnam vinul alb si apa fierbinte. Adaugam sare, piper, cimbru, chimen si acoperim . Lasma sa fiarba cca 1 ora. Daca e nevoie maia daugam apa. Gustam carnea si daca e bine fiarta adaugam fasolea boabe din conserva. Eu am pus din doua feluri: alba si rosie. Lasam sa mai fiarba putin, aduagam piri-piri (aveti grija ca acei ardei sunt foarte iuti. eu am pus doar unul si arde ) .

Dupa cca 15 minute adaugam coriandru proaspat tocat si stingem focul.

 

 

TIPS-URI

1

Noi servim iahnia de fasole cu orez alb si evitam painea. Este o combinatie foarte buna si nu uitati vinul rosu.

2

cu siguranta se poate aduaga carnat afumat sau bacon (eu nu am avut si am facut fara)

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mancare de fasole boabe cu afumatura 309856
retete culinare - Mancare de fasole boabe cu afumatura 309857
retete culinare - Mancare de fasole boabe cu afumatura 309858
retete culinare - Mancare de fasole boabe cu afumatura 309859
retete culinare - Mancare de fasole boabe cu afumatura 309860
retete culinare - Mancare de fasole boabe cu afumatura 309861
retete culinare - Mancare de fasole boabe cu afumatura 309863
retete culinare - Mancare de fasole boabe cu afumatura 309864
retete culinare - Mancare de fasole boabe cu afumatura 309865
retete culinare - Mancare de fasole boabe cu afumatura 309866
retete culinare - Mancare de fasole boabe cu afumatura 309867
retete culinare - Mancare de fasole boabe cu afumatura 309868
retete culinare - Mancare de fasole boabe cu afumatura 309869
retete culinare - Mancare de fasole boabe cu afumatura 309870
retete culinare - Mancare de fasole boabe cu afumatura 309871
retete culinare - Mancare de fasole boabe cu afumatura 309872
retete culinare - Mancare de fasole boabe cu afumatura 309873
retete culinare - Mancare de fasole boabe cu afumatura 309874
retete culinare - Mancare de fasole boabe cu afumatura 309875
retete culinare - Mancare de fasole boabe cu afumatura 309876
retete culinare - Mancare de fasole boabe cu afumatura 309877

COMENTARII (13)

Alexandra Burz 1

08.04.2014, 22:39

Satisfyyourcravings 1

09.04.2014, 11:06

Super!

anca_rm 1

09.04.2014, 11:40

cat de buna ar fi o portie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55