Mancare de mazare cu pulpe de pui

de Rocsi in Pui, 12 Dec 2012 | 4360 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui
  • 1 borcan mazare de 800 gr
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 rosie mare
  • 1/2 ardei galben
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 linguri pasta de tomate
  • marar (uscat sau verde)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de mazare cu pulpe de pui:

Pulpele de pui le parlim pe flacara si le spalam bine. Le tamponam cu un servet de surplusul de apa si le taiem pe jumatate. Intr-o oala teflonata punem pulpele si le rumenim pe ambele parti (daca puneti intr-o oala de normala nu uitati sa picurati putin ulei). Le acoperim cu apa si le lasam sa fiarba, dar cand formeaza spuma o indepartam cu o paleta.

Morcovul il curatam de coaja, il spalam, il taiem pe lung pe jumatate, apoi rondele. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Rosia o decojim si o taiem cubulete. Ardeiul il taiem bucatele nu foarte mari. Dupa ce spumam carnea, adaugam si legumele, in afara de rosie. Cand este fiarta pe jumatate carnea, punem rosia taiata, boiaua de ardei, sare si piper dupa gust. Lasam la foc potrivit si cand e aproape gata carnea, incorporam mazarea, pe care o spalam intr-o apa.

Desfacem pasta de tomate in 3-4 linguri de apa si ii dam drumul peste mancare. Lasam sa mai dea cateva clocote, apoi tragem oala de pe foc. Presaram marar, o acoperim cu un capac, iar dupa 5 minute poate fi servita.

Mancarea o scadeti cat de mult va place, mie imi place mai in zeama .

Sa aveti pofta...

 

COMENTARII (69)

Rocsi 1

13.12.2012, 20:38

Mihaela multumesc

Cook and Smile 1

17.01.2013, 00:00

cred ca
este buna...am sa incerc...

Rocsi 1

17.01.2013, 00:04

Multumesc Alexi.Sper sa iti placa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: