Medalioane din piept de curcan cu dovlecei si coulis de ardei

de nico15 in Curcan, 2 Iul 2012 | 1777 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g piept de curcan
  • 30 g de cascaval
  • 150 g de dovlecei
  • verdeturi aromate
  • 75 g de rosii cherry
  • 50 g de faina
  • 1 ou
  • 100 ml ulei
  • 100 g de ciuperci
  • 75 g de grapefruit
  • Busuioc,
  • sare,
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Medalioane din piept de curcan cu dovlecei si coulis de ardei:

Carnea a stat la marinat timp de doua ore. Marinada a fost compusa din: ulei de masline, sare, piper, zeama de la o portocala, o lingurita de miere, boabe de ienibahar sparte(3-4) si doua frunze de busuioc ne ocupam si de misse-en-place.

In acest timp putem sa ne apucam sa pregatim chiftelutele de dovlecel. Se curata dovlecelul de coaja si se va rade pe razatoarea mare dupa aceea se va stoarce bine de lichid si se va da in asteptare,  amestecul rezultat se sareaza, pipereaza se adauga un ou si se amesteca bine, adaugam branza rasa pe razoarea mica si faina care va lega chiftelutele.

Dupa aceea le vom praji in ulei incins, chiftelutele vor fi plate nu rotunde si pentru a fi cat mai simetrice cu ajutorul unui cerc metalic pe care il vom pune in tigaie si adaugam amestecul de chiftelute de dovlecei prin acel cerc, dupa care scoate cercul si lasam decat dovleceii(chiftelute) sa se prajeasca pe ambele parti, aceasta va fi baza preparatului nostru pe care se va monta medalionul de curcan.

Carnea de curcan se va scoate din marinada si se va taia medalioane acestea ar trebui sa aibe aceeasi dimensiune cu rondeaua de dovlecel pe cat se poate, ne vom ajuta de acelas cerc, iar daca ultima bucata va avea forma un pic mai mica nu este cu suparare

Carnea o vom sota in foarte putin unt intr-o tigaie non aderenta pe ambele parti, dupa care o scoatem si dam la cuptor 15 de minute (aici putem sa adaugam si marinada in care a stat carnea daca doriti, eu am adaugat-o)

Dupa expirarea timpului verificam carnea si vom adauga pe fiecare felie de carne cate o felie de cascaval sau branza topita si o ciuperca, iar in palaria ciupercii vom adauga cozi de ciuperci taiate fin si un sfert de catel de usturoi si putin unt. Le vom da iarasi la cuptor 10 minute sa se gratineze.

Facem un coulis de ardei gras rosu, acesta se va coace pe gratar, dupa care se va curate de coaja. Se taie in fasii subtiri si se va da la blender cu sare, piper si putin ulei de masline

Vom sota cateva ciupercute in unt si vom adauga ierburi aromate, iar in alta tigaie vom pune trei rosii cherry si le vom trage la tigaie, va da preparatului nostru un gust minunat si va avea un efect deosebit asupra olfactivului.

Dupa ce s-a gratinat, vom scoate preparatul de la cuptor si se va aranja ca in fotografiile alaturate, deasemeni am desenat si cu putin sos de mazare doar pentru un design interesant. Se serveste cu o salata de care doriti voi.

Pofta buna   

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Medalioane din piept de curcan cu dovlecei si coulis de ardei-0
Medalioane din piept de curcan cu dovlecei si coulis de ardei-1

COMENTARII (8)

Lau 1

03.07.2012, 09:53

faine

Mihaela11_jo 1

03.07.2012, 23:30

Delicios

Sim0na 1

03.07.2012, 23:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04