Medalion de porc cu ciuperci

de Sylvia in Porc, 13 Mai 2010 | 5056 vizualizari

 

Am facut acest fel de mancare si m-am gandit sa va impartasesc reteta, sunt multe variante de preparare eu va dau varianta la care am ajuns eu dupa mai multe incercari.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie pentru 2 portii de :
  • 300 grame de carne de porc, eu am pus cotlet taiat bucatele relativ mici si subtiri, puteti face si cu felii mari si subtiri  de carne , eu prefer varianta cu bucatelele mai mici;
  • o ceapa medie taiata fin de tot,
  • 3-4 ciuperci champinion mici,
  • 2 linguri  ulei masline sau porumb ,
  • o lingurita boia,
  • sare,
  • piper,
  • 2 linguri de lapte,
  • amidon alimentar sau Maizena o lingurita
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Medalion de porc cu ciuperci:

 Intr-o tigaie mai mare punem cele 2 linguri de ulei la incins si punem apoi bucatile de carne de porc condimentate in prealabil cu sare si piper si se lasam sa se rumeneasca putin pe ambele parti pret de cateva minute. Dupa aceea le scoatem la o parte si calim in ulei ceapa si ciupercile cateva minute si apoi adaugam carnea si o lingurita de boia si turnam 200 ml de apa clocotita peste.  Lasam acoperit cu un capac la foc mic timp de 15-20 minute sa se faca bine carnea de porc,

mai adaugam apa daca trebuie cat sa treaca peste bucatile de carne. La sfarsit lasam sa scada apa putin , mai dregem cu sare si piper daca trebuie si  turnam peste  cele 2 linguri de lapte amestecate cu amidonul  si lasam sa clocoteasca putin. Trebuie sa avem un sos  bine legat dar nu foate consistent. Se poate servi cu ce garnitura doriti eu am servit ieri cu cartofi piure.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Medalion de porc cu ciuperci 31621
retete culinare - Medalion de porc cu ciuperci 31623
retete culinare - Medalion de porc cu ciuperci 31624

COMENTARII (8)

lia maria 1

13.05.2010, 18:35

dupa atata ploaieavem la meniuri cu ciuperci5 furculite

nadina73 1

13.05.2010, 23:06

super buna cu ciupercivreau si eu ,uite vin cu 5 furculite

Sylvia 1

14.05.2010, 14:10

Multumesc pentru aprecieri. Eu sunt foarte mare fan ciuperci, imi plac toate ciupercile de toate mamele mereu am in frigider cateva sortimente.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D