Medalion de porc cu ciuperci

de Sylvia in Porc, 13 Mai 2010 | 9844 vizualizari

 

Am facut acest fel de mancare si m-am gandit sa va impartasesc reteta, sunt multe variante de preparare eu va dau varianta la care am ajuns eu dupa mai multe incercari.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie pentru 2 portii de :
  • 300 grame de carne de porc, eu am pus cotlet taiat bucatele relativ mici si subtiri, puteti face si cu felii mari si subtiri  de carne , eu prefer varianta cu bucatelele mai mici;
  • o ceapa medie taiata fin de tot,
  • 3-4 ciuperci champinion mici,
  • 2 linguri  ulei masline sau porumb ,
  • o lingurita boia,
  • sare,
  • piper,
  • 2 linguri de lapte,
  • amidon alimentar sau Maizena o lingurita
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Medalion de porc cu ciuperci:

 Intr-o tigaie mai mare punem cele 2 linguri de ulei la incins si punem apoi bucatile de carne de porc condimentate in prealabil cu sare si piper si se lasam sa se rumeneasca putin pe ambele parti pret de cateva minute. Dupa aceea le scoatem la o parte si calim in ulei ceapa si ciupercile cateva minute si apoi adaugam carnea si o lingurita de boia si turnam 200 ml de apa clocotita peste.  Lasam acoperit cu un capac la foc mic timp de 15-20 minute sa se faca bine carnea de porc,

mai adaugam apa daca trebuie cat sa treaca peste bucatile de carne. La sfarsit lasam sa scada apa putin , mai dregem cu sare si piper daca trebuie si  turnam peste  cele 2 linguri de lapte amestecate cu amidonul  si lasam sa clocoteasca putin. Trebuie sa avem un sos  bine legat dar nu foate consistent. Se poate servi cu ce garnitura doriti eu am servit ieri cu cartofi piure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Medalion de porc cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

lia maria 1

13.05.2010, 18:35

dupa atata ploaieavem la meniuri cu ciuperci5 furculite

nadina73 1

13.05.2010, 23:06

super buna cu ciupercivreau si eu ,uite vin cu 5 furculite

Sylvia 1

14.05.2010, 14:10

Multumesc pentru aprecieri. Eu sunt foarte mare fan ciuperci, imi plac toate ciupercile de toate mamele mereu am in frigider cateva sortimente.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu carnita afumata "de la borcan"