Merluciu cu cartofi noi si rosii cherry

de Rocsi in Peste, 13 Iun 2015 | 1256 vizualizari

 

Daca tot este dezlegare la peste, am adus si eu un preparat cu peste, simplu si usor, asa ca de vara ;)

 

INGREDIENTE

  • 1 peste merluciu
  • 500 gr cartofi noi
  • 2 crengute rosii cherry
  • 1 ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • 200 gr rosii decojite in suc propriu
  • 1/2 cana vin rosu
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merluciu cu cartofi noi si rosii cherry:

Curatam pestele, indepartam capul, il spalam bine si il tamponam cu un servetel de bucatarie. Il lasam intreg, nu il portionam. Cartofii ii decojim si ii punem la fiert cu un praf de sare. Ii fierbem 10 minute, apoi ii scurgem de apa. Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, rosiile cherry le spalam. Rosiile decojite le tocam marunt, usturoiul il curatam si il taiem feliute. Tapetam cu hartie de copt o tava. Pestele il punem in tava, il ungem cu ulei pe ambele parti. Rosiile maruntite le amestecam cu vinul, 1/2 cana cu apa, il turnam in tava. Punem pe langa peste cartofii noi, ceapa verde, rosiile cherry, apoi usturoiul. Condimentam totul cu sare si piper proaspat macinat. Acoperim tava cu staniol, o bagam in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 45 de minute. Dupa acest timp, il descoperim, il mai lasam 15 minute si ridicam putin tempertura aragazului. Cand este gata il scoatem, il lasam putin la racorit apoi putem servi. Poate fi servit simplu sau stropit cu putina zeama de lamaie. Sa aveti pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

Merluciu cu cartofi noi si rosii cherry-0
Merluciu cu cartofi noi si rosii cherry-1
Merluciu cu cartofi noi si rosii cherry-2
Merluciu cu cartofi noi si rosii cherry-3
Merluciu cu cartofi noi si rosii cherry-4
Merluciu cu cartofi noi si rosii cherry-5

COMENTARII (31)

Rocsi

Rocsi 1

17.06.2015, 20:37

Multumesc Mirela

Rocsi

Rocsi 1

17.06.2015, 20:37

Ira, multumesc

Rux

Rux 1

17.06.2015, 20:37

Papi tu peste Rocsicuta draga mea?Arata grozav!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!