Mic dejun costarican

de nico15 in Pui, 23 Oct 2012 | 3831 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Gallo pinto
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 200 g de orez
  • 150 g fasole neagra sau rosie
  • Coriandru proaspat
  • Sare, piper, ulei
  • 1 lingurita de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mic dejun costarican:

Punem ulei intr-o tigaie in care vom adauga ceapa taiata cuburi mai mari si ardei cubulete mai mari(doar jumatate si cantitatea de ardei), lasam sa treaca savoarea din acestea in ulei si le scoatem(acestea nu ne mai trebuiesc se pot chiar arunca sau folosi la altceva). Taiem cateii de usturoi foarte fin si ii adaugam in acelas ulei, lasam doar sa se-nmoaie si adaugam peste orezul care a fost in avans spalat.

Vom folosi masina speciala pentru facut orezul aici putem alege cum il preparam si in functie de aceasta adaugam si cantitatea de apa.

Daca adaugam mai multa apa va iesi mai moale, daca adaugam mai putina apa va iesi mai tare, ideal este la o masura de orez 2 ½ masuri de apa, cat sa fie acoperit orezul cu apa. Masina va cunoaste timpul exact cat va trebui sa prepare orezul si se va opri singura. In acest timp noi ne vom ocupa de fasole care trebuie sa fie neagra sau rosie.

Aceasta trebuie sa fie fiarta, iar daca este de la cutie procedam in felul urmator. Intr-o tigaie punem ulei in care adaugam ceapa taiata pestisori si cealalta jumatate de cantitate de ardei, dupa care vom adauga fasolea din conserva(sau cea care a fost fiarta in avans) si se va adauga si putin cate putin din lichidul in care a fiert. Cand aceasta va avea consistenta dorita, adaugam si zaharul si cateva picaturi de sos Worcestershire si mai lasam cateva minute sa se topeasca zaharul. Vom trece la combinarea celor doua componente:orez si fasole neagra/rosie, la final adaugam cilantro sau coriandru verde proaspat.

Vom aranja ca in imaginile alaturate. Langa gallo pinto putem servi un piept de pui la gratar, neaparat un ou facut omleta(jumari) dar fara prea mult ulei, se poate adauga o lingura de smantana mai grasa si evident plantane(banane verzi care au un gust mai sarat si se pot praji ramanand crispy) prajite. In linii mari cam acesta este meniul, cu siguranta vi se pare destul de incarcat dar credeti-ma nu prea am vazut persoane supraponderale cand am fost in Costa Rica, deci micul dejun este intradevar cea mai buna, sanatoasa si consistenta masa a zilei. Evident nu lipsesc fructele care se servesc la inceputul mesei: pepene rosu, papaya, mango si evident fresh-uri din cele mai variate fructe.

Am atasat diverse variante din pacate eu nu am avut frunze de banan sa servesc preparatele asezate pe ele.

Nu luati in considerare datele de pe fotografii nu a fost reglat aparatul de fotografiat corect.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Mic dejun costarican" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv cu pui si masline