Miel cu ceapa si galuste

de trifadalia in Oaie, 25 Sep 2018 | 2180 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata carne de miel
  • 2 bucati de ceapa
  • 100 mililitri de untdelemn
  • 1 bucata rosie decojita
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita de boia
  • pentru galuste:
  • 3 oua
  • 8 linguri de faina,
  • sare
  • 50 ml ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel cu ceapa si galuste:

Ceapa se curata si se da pe razatoarea cu gauri mari, care se pune la calit cu ulei. Se prajeste pana incepe ceapa sa sticleasca. Se adauga boiaua si carnea. Se acopera cu apa si se fierbe. Cand este pe jumatate fiarta, se adauga rosia decojita si taiata bucatele. La final se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Se prepara galustele astfel: se sparg ouale si se amesteca sa se desfaca cu o furculita. Se adauga faina si se amesteca bine. Daca este prea groasa compozitia, se mai pune putina apa, cat sa devina un aluat bun de rupt cu forma de galuste. La final se adauga ulei si se mai amesteca. Acest aluat se rupe in apa clocotita cu sare si se lasa galustele sa fiarba 5 minute. Se strecoara si se spala. Apoi in alta cratita se ung cu ulei.

Se servesc alaturi de carnea de miel.

TIPS-URI

1

Aceasta carne este bogata in fier si potasiu, sanatoasa pentru persoanele fara probleme de sanatate.

2

Datorita continutului mare de fier, poate preveni anemia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel cu ceapa si galuste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

dantes 1

26.09.2018, 10:13

Bun!

RODIMUR 1

26.09.2018, 19:33

Nu știu cum sunt și cum se fac găluștele astea prin sită, dar cred că mi-ar plăcea foarte mult, cu tot cu carne de miel...

Rocsi 1

26.09.2018, 19:48

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cotlete de miel la gratar a la Robert Rainford