Mingiute cu ciocolata si visine

de Rocsi in Dulciuri, 8 Mai 2010 | 6198 vizualizari

 

Este o reteta facuta de ionix cea draga...

 

INGREDIENTE

  • 150 gr ciocolata amaruie
  • 2 galbenusuri
  • 75 gr unt
  • 1 lingura faina
  • 5 linguri zahar pudra
  • 180 gr nuca macinata(eu am pus dupa ochi)
  • 1 esenta rom
  • visine
  • coaja de lamaie
  • nuca de cocos alba
  • nuca de cocos verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mingiute cu ciocolata si visine:

Ciocolata se pune intr-o cratita la foc mic la topit.

cand aceasta s-a topit se adauga cele 2 galbenusuri.

dupa ce s-au incorporat bine galbenusurile se taie untul cubulete,se pune peste ciocolata si se invarte pana se topeste.

dupa care adaugati faina si zaharul pudra.

se amesteca bine de tot toate apoi se iau de pe foc.

dupa ce luati cratita de pe foc se adauga nuca macinata,esenta de rom si coaja de lamaie.

se amesteca foarte bine toate ingredientele si se lasa sa se raceasca.

cand compozitia e rece ,va udati mainile cu putina apa.

incepeti sa formati bilute,in mijloc puneti cate o visina iar apoi le tavaliti prin cocos alb si verde.

le dati la rece 2 ore apoi serviti.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Mingiute cu ciocolata si visine-0
Mingiute cu ciocolata si visine-1
Mingiute cu ciocolata si visine-2
Mingiute cu ciocolata si visine-3

COMENTARII (31)

Rocsi 1

17.05.2010, 10:41

am vazut nadina k ai facut albe si verzi...ma bucur k te-am inspirat

Ubulika 1

06.06.2010, 19:02

pfuai o sa dau iama prin mall..sa vedem daca gasesc

gaby_gabytza 1

01.09.2011, 10:14

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04