Mini Mille feuilles- Mini Cremsnit

de Catalina L in Prajituri, 23 Mar 2015 | 4626 vizualizari

 

Două straturi de aluat foietaj umplute cu crema de vanilie- hummmmmm

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de aluat frantuzesc (ale mele erau de forma rotunda)
  • Pentru crema:
  • 50 cl de lapte
  • 3 galbenusuri de ou
  • esenta vanilie
  • 4 linguri amidon
  • 100 g de zahăr pudră
  • 50g unt
  • 1 foaie de gelatină
  • Pentru decor:
  • zahăr pudră
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini Mille feuilles- Mini Cremsnit:

Crema:

Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece.

Se încălzește 35 cl de lapte cu vanilia și untul.

Într-un castron diluam amidonul cu 15 cl de lapte, se amestecă bine, se adauga galbenusurile si zaharul si se amesteca din nou.

Se toarnă apoi treptat laptele fierbinte, amestecand bine cu un tel.

Se pune la foc mic amestecand mereu ca sa nu se prinda de fund, pana cand crema se ingroasa.

 Luati de pe foc si adaugati foaia stoarsa de gelatina, amestecati bine.

Se rastoarna crema intr-o tava si se pune un film alimentar la suprafata.

Se lasa sa se raceasca iar apoi se pune la frigider pentru cateva ore.

Aluatul: 

Se taie fiecare foaie de aluat in forma patrata -  3 pătrate de dimensiuni identice.

Puneti fiecare pătrat de aluat pe o foaie de copt. Faceti gauri mici cu o furculiță.

Se presara peste aluat un strat fin de zahăr.   Coaceți la cuptor la 200 ° C timp de 15 minute. După 15 minute, intoarceti aluatul, presarati de asemenea un strat cu zahăr si lasati  10 minute la 200 ° C. Aluatul trebuie sa fie auriu și crocant. Faceti acelasi lucru pentru celelalte aluaturi.

Am corectat si tăiat marginile. Se taie apoi in dreptunghiuri mici de dimensiuni identice. Am făcut 18.  Montați mini cremsniturile...  o foaie de aluat, un strat generos de crema si deasupra o alta foaie de aluat. Ornati cu zahar pudra si cu crema.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini Mille feuilles- Mini Cremsnit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mirela0911 1

24.03.2015, 14:19

Sa te lingi pe des'te nu alta!

Catalina L 1

24.03.2015, 16:06

DIANA B 1

28.03.2015, 08:38

Pfoaaai , ce pofta mi-ai facut ... o tava intreaga as devora , pacat ca mi s-a stricat cuptorul

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cremes