Mini - tarte cu banane si ciocolata

de gaby_duceag in Prajituri, 21 Apr 2011 | 4101 vizualizari

 

Biiiineinteles ca-s pentru Ela :))))))).Uite, Ela, ti-am facut si cafea.
http://www.youtube.com/watch?v=Ma42YJSb3WI&NR=1

 

INGREDIENTE

INGREDIENTE PENTRU 40 BUCATI IN FORME DE MINI BRIOSE.
  • Ingrediente aluat tarta:
  • 400gr făină
  • 120 gr alune nesarate si neprajite
  • 200 gr unt (sau margarina)
  • 8 linguri de zahăr
  • 2 oua
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • Ingrediente crema de ciocolata:
  • 150 gr ciocolata
  • 1 ou
  • 70 gr zahăr pudră
  • 220 ml smântână
  • o lingura amidon
  • 1 lingura de Angelli cherri
  • felii de banane
  • Glazură de ciocolată Ingrediente:
  • 300 gr ciocolată neagra
  • 2 linguri de margarina
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini - tarte cu banane si ciocolata:

Aluat.
Am mixat spuma untul cu zaharul. Am adaugat ouale batute usor,faina cu praful de copt iar la sfarsit alunele macinate pudra.
Am framantat bine. Am obtinut un aluat pe care l-am invelit in folie si l-am dat la rece pentru 2 ore.

Am scos apoi am uns cu unt formele, am format bilute pe care le-am repartizat in forme. Am aplatizat tapetand peretii formelor si am bagat la cuptor pentru 10 minute la 175-180 grade timp in care am pregatit crema:

-am mixat 1 minut smantana cu zaharul.
Ciocolata am topit-o pe baie de abur.
Cans s-a racit am incorporat in frisca impreuna cu oul, angelli si amidonul.

Dupa 10 minute de stat la cuptor am scos mini tartele, am asezat cate o felie de banana in fiecare, am pus cate o lingurita de crema si am dat iar la cuptor pentru 15-20 minute.

Am scos, am lasat sa se racoreasca si am rasturnat din forme (nu curge crema si banana, sunt bine legate).
Formele mele sunt de 1000 de ani :))) si au fost unele ce s-au prins usor dar m-am ajutat initial de o scobitoare sa desprind lateralele apoi am rasturnat printr-o miscare ferma punand o farfurioara deasupra. La formele noi (aveam doar 8 si mult mai mari) s-a desprins fara probleme.

Le-am lasat sa se raceasca bine dupa care am preparat glazura

-am pus ciocolata pe baie de abur, am amestecat cu margarina, am omogenizat si am pus cu o lingurita in fiecare prajiturica.
Am dat la rece.

Multa rabdare am mai avut :D :)))))

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mini - tarte cu banane si ciocolata 100012
retete culinare - Mini - tarte cu banane si ciocolata 100013
retete culinare - Mini - tarte cu banane si ciocolata 100014

COMENTARII (37)

cristiana_dana 1

27.04.2011, 16:07

gaby_duceag 1

30.04.2011, 11:47

ms

adry88 1

15.05.2011, 12:45

delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S