Mini tarte cu crema de branza, afine si bezea

de gaby_duceag in Dulciuri, 28 Sep 2014 | 925 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente Mini tarte

  • 125 gr unt
  • 3 linguri zahar
  • putina sare
  • 250 gr faina
  • un ou
  • o lingurita cacao

Ingrediente Crema de branza

  • 200 gr branza dulce de vaci
  • 200 ml frisca lichida inducita
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar pudra
  • o lingurita gelatina
  • zahar vanilat

Ingrediente bezea

  • doua albusuri
  • 3 linguri zahar
  • cateva picaturi zeama lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte cu crema de branza, afine si bezea:

  1. Incepe prepararea cu pregatirea cojilor de tarte.
  2. Pune in robot (monteaza un cutit) untul rece, impreuna cu zaharul, faina si sarea.
  3. Porneste robotul si omogenizeaza totul.
  4. Adauga oul si mai mixeaza timp de 2 minute, pana obtii un aluat omogen, ce se dezlipeste de peretii robotului.
  5. Poti face operatiunea si cu mana, lucrand cu varfurile degetelor, intr-un timp cat mai scurt.
  6. Aduna aluatul intr-o bila, acopera-l cu folie alimentara si da-l la rece pentru o jumatate de ora.
  7. Pregateste formele de mini tarte (eu am pus in 5 mari, cu diametrul de 8 cm, si in 5 mici) .
  8. Rupe cate putin aluat , pune-l in forma (nu trebuie unse formele, aluatul are unt) si apasa-l tapetand fundul si peretii formelor de tarte.
  9. Da formele la cuptor, la foc mediu, pentru 15-20 minute.
  10. Le scoti si , ajutandu-te de un servet de bucatarie, rastorni tartele calde din forme.
  11. Prepara Crema
  12. Intr-un robot de bucatarie, sau cu blenderul, mixeaza branza de vaci impreuna cu o lingura de zahar pudra, zaharul vanilat si doua linguri frisca. Mixeaza pana obtii o crema fina.
  13. Gelatina o pui la hidratat in 2 linguri apa rece, pentru 3-4 minute.
  14. Galbenusurile impreuna cu laptele si zaharul le pui intr-un ibric, la foc mic, si amesteci incontinuu pana se ingroasa amestecul. Opresti focul si-n amestecul fierbinte pui gelatina. Amesteci pana la diluare. Racesti.
  15. Mixezi intr-un bol frisca (nu complet, doar cat sa devina pufoasa) apoi adaugi in doua etape crema de branza si galbenusurile, mixand dupa fiecare etapa.
  16. In tartele reci distribui crema. Nivelezi cu un cutit. Pui deasupra afine pe care le apesi usor cu o lingura.
  17. Mixezi albusurile spuma, adaugi treptat zaharul si zeama de lamaie si mixezi pana ce compozitia formeaza tepi la atingere si zaharul e diluat.
  18. Pui cu lingura albus peste fiecare tarta si caramelizezi bezeaua cu un pistol caramelizator.
  19. Dai tartele la rece pentru cel putin 2 ore.

Reteta sponzorizata de myman.ro, magazinul de cadouri pentru barbati.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mini tarte cu crema de branza, afine si bezea 344065
retete culinare - Mini tarte cu crema de branza, afine si bezea 344066
retete culinare - Mini tarte cu crema de branza, afine si bezea 344067
retete culinare - Mini tarte cu crema de branza, afine si bezea 344068

COMENTARII (15)

mihaelam90 1

28.09.2014, 19:55

Rocsi 1

28.09.2014, 20:12

Prea bune si frumoase!

Rux 1

28.09.2014, 20:31

Wow! Ce minunatie...am rapit si eu cateva Gabytule drag!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D