Miniclatite cu telemea

de alice_ciobanu in Aperitive / Garnituri, 11 Feb 2013 | 4536 vizualizari

 

Urma sa am musafiri la masa. Am hotarat sa fac stelute cu telemea. Nu mi-au iesit. Nu stiu de ce. Nu ma intrebati. Habar n-am. Vedeam doar minutele cum trec si cum ma trec fiorii si pe mine. Si-atunci am decis: Inaugurez tigaie pentru blinii! Si-am facut-o. Rezultatul: mai jos!

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte,
  • 2 oua,
  • 125 gr faina,
  • o lingura de ulei,
  • telemea
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miniclatite cu telemea:

Se amesteca foarte bine galbenuşul cu laptele, lingura de ulei si apoi se toarna faina in ploaie, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Cel mai bine ar fi să folositi blenderul.

Apoi adaugati albusul batut spuma, amestecand incet cu telul, pentru incorporare. In principiu, este vorba despre clasica compozitie de clatite, doar ca aluatul trebuie sa fie puţintel mai gros, ceva ca o smantana de tara, groasa si pastoasa. 

Incalziti tigaia pentru blinii, ungeti cu putin ulei, puneti in fiecare gaoace cate 2 linguri de compozitie, invartiti tigaia cu maiestrie pentru a se intinde compozitia perfect in fiecare gaoace si coaceti cateva minute pe fiecare parte, exact ca la clatitele obisnuite. Scoateti-le pe o farfurie intinsa, pastrata calduta. Puneti cate o lingurita de telemea rasa mic si rulati. 

Dragute, asa-i?

 

RETETA IN IMAGINI

Miniclatite cu telemea-0
Miniclatite cu telemea-1
Miniclatite cu telemea-2

COMENTARII (16)

simonacallas

simonacallas 1

17.03.2014, 14:58

Foarte bune

Alexandra Burz

Alexandra Burz 1

17.03.2014, 20:41

Lia_

Lia_ 1

17.03.2014, 21:08

am umplut si eu cu telemea. imi plac mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!