Mititei de casa

de vero_closca in Mezel de casa, 30 Mar 2010 | 32465 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g carne de oaie
  • 500 carne porc mai grasa
  • 800 g carne de vita
  • 4-5 catei usturoi
  • un ardei iute
  • cimbu uscat
  • ienibahar
  • coriandru
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mititei de casa:

Se spala carnea, se taie cubulete si se da prin masina de tocat. usturoiul se curata si se piseaza cu sare si se pune in compozitia de carne tocata alaturi de ardeiul foarte bine maruntit, cu piperul, coriandrul, ienibaharul si cimbru. Trebuie sa se amestece bine compozitia pana se omogenizeaza, se acopera cu o folie transparenta si se lasa la frigider 2-3 ore.


Compozitia se trece din nou prin masina de tocat la care se monteaza tubul pentru carnati. Pe masura ce iese carnea din masina, se rup mititeii si se aseaza pe un platou uns cu putin ulei. Se mai baga la frigider 3 ore.


Cand gratarul este bine incins, se pun mititeii si se prajesc cate 4-5 minute pe fiecare parte. Se servesc cu mustar,muraturi sau salata

 

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (11)

Krystyan Trendy 1

01.11.2013, 12:17

ce bine arata

adela_64 1

12.12.2014, 14:26

Arata intr-un mare fel !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

adela_64 1

12.12.2014, 14:28

In micii astia nu se pune bicarbonat?!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!