“M’nazaleh batatas”- Gulaş arabesc

de Mihaela11_jo in Vita, 14 Mai 2011 | 3453 vizualizari

 

“M’nazaleh batatas” este un fel de gulaş arabesc; se serveste in mod specific cu garnitura de orez fiert.
O recomand celor care vor sa faca regim! Ha ha ha...

 

INGREDIENTE

  • 500 grame carne de vita taiata in bucatii de cca 4-5 cm  
  • 1,5 kg cartofi  
  • 2 pahare orez  
  • 3 cepe de marime medie  
  • 5-6 catei de usturoi  
  • 2 linguri de boia dulce de ardei  
  • 3-4 foi de dafin  
  • 2 fire de rozmarin verde  
  • frunza de patrunjel  
  • 2 lingurite condiment mixt pentru carne(piper,chimin,scortisoara,coriandru,ghimbir,nucsoara)  
  • sare dupa gust  
  • piper proaspat macinat dupa gust  
  • ulei de masline  
  • ulei de porumb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA “M’nazaleh batatas”- Gulaş arabesc:

Se incinge uleiul de masline intr-o cratita de fiert subpresiune si se caleste ceapa 2-3 minute apoi se adauga carnea de vita si se mai lasa la calit 5 minute.

Se adauga boiaua,condimentele,frunza de dafin si rozmarinul, sarea si piperul si se toarna apa fierbinte atat cat sa acopere carnea.

Se inchide cratita de fiert subpresiune si din momentul in care a inceput sa fiarba  se reduce focul si se lasa 45 de minute.

Intre timp se curata cartofii de coaja, se taie bucati mai mari si se calesc in ulei de masline  pana iau o culoare aurie; se scot pe hartie absorbata pentru a se elimina plusul de ulei.

Orezul se opareste si se spala bine ; intr-o cratita antiaderenta se pun la fiert 2 pahare si 2/3 de apa cu o lingurita de sare si 3 linguri ulei de porumb; cand incepe sa fiarba se adauga orezul.

Cand orezul incepe sa fiarba se reduce focul si fierbe 20 de minute.

Dupa ce a fiert carnea se adauga cartofii si se mai lasa la foc mic 5 minute.

Usturoiul se toaca marunt si se caleste in ulei de masline  pana ia o culoare aurie; se adauga la mancare la ultimele clocote impreuna cu frunza de patrunjel verde.

In mod specific aceasta mancare de cartofi se serveste cu garnitura de orez si salata de castraveti cu iaurt si usturoi sau muraturi.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - “M’nazaleh batatas”- Gulaş  arabesc 104928
retete culinare - “M’nazaleh batatas”- Gulaş  arabesc 104929
retete culinare - “M’nazaleh batatas”- Gulaş  arabesc 104930
retete culinare - “M’nazaleh batatas”- Gulaş  arabesc 104931
retete culinare - “M’nazaleh batatas”- Gulaş  arabesc 104932
retete culinare - “M’nazaleh batatas”- Gulaş  arabesc 104933
retete culinare - “M’nazaleh batatas”- Gulaş  arabesc 104934
retete culinare - “M’nazaleh batatas”- Gulaş  arabesc 104935
retete culinare - “M’nazaleh batatas”- Gulaş  arabesc 104936
retete culinare - “M’nazaleh batatas”- Gulaş  arabesc 104937
retete culinare - “M’nazaleh batatas”- Gulaş  arabesc 104938
retete culinare - “M’nazaleh batatas”- Gulaş  arabesc 104939
retete culinare - “M’nazaleh batatas”- Gulaş  arabesc 104940
retete culinare - “M’nazaleh batatas”- Gulaş  arabesc 104941

COMENTARII (22)

Mihaela11_jo 1

15.05.2011, 15:44

LUK

kamy 1

15.05.2011, 20:22

Mihaela11_jo 1

15.05.2011, 20:58

Kamy

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: