Mucenici

de Dana_Retetegg in Dulciuri, 9 Mar 2012 | 5607 vizualizari

 

Astazi, pe 9 martie, sunt praznuiti de Biserica Ortodoxa Sfintii 40 de Mucenici.

 

INGREDIENTE

  • 250 g mucenici,
  • 1.2 l apa,
  • coaja de la jumatate de lamaie,
  • 400 gr nuca maruntita,
  • scortisoara batoane si macinata,
  • miere (in functie de cat de dulci ii vreti)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici:

Eu am cumparat mucenici fiindca nu am avut forma sa-i tai si nici timp sa impletesc la ei.

Daca aveti forma (sau rabdare) aluatul pt mucenicii fierti este urmatorul: 250 grame faina, 120 ml apa calda si sare. Se omogenizeaza ingredientele pana se obtine un aluat tare. Se intinde aluatul pe mama infainata si se taie cu forma. Se lasa mucenicii de seara pana dimineata de preferat, sa se usuce putin. Sau se pot pune putin la cuptor daca va grabiti.

Am pus apa la fiert impreuna cu mierea, coaja de lamaie si un baton de scortisoara.

Cand a clocotit am adaugat mucenicii si am lasat sa fiarba 10 minute.

Apoi am adaugat nuca.

La servire am mai pus niste nuca deasupra si putina scortisoara macinata.

Sunt foarte buni si aromati!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu rahat (de post)