Muffins Manhattan

de adriana65 in Prajituri, 14 Noi 2013 | 3433 vizualizari

 

Vă propun ceva bun pentru cafeluţa de dimineaţă.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluatul sfărâmicios:
  •  90 g făină
  •  60 g zahăr
  •  50 g unt moale
  •  1/2 linguriţă scorţişoară
  • Pentru muffins:
  •  160 g făină
  •  80 g zahăr
  •  2 ouă
  •  150 ml iaurt
  •  35 ml ulei
  •  1/2 linguriţă bicarbonat
  •  1/2 linguriţă praf de copt
  •  un praf de sare
  •  150 g afine
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins Manhattan:

Mai întâi am preparat aluatul sfărâmicios amestecând cu degetele toate ingredientele până ce amestecul capătă o  consistenţă nisipoasă. L-am lăsat deoparte şi am preparat aluatul pentru muffins.

Intr-un vas am amestecat ingredientele uscate: făina, zahăr, sare, praful de copt şi bicarbonat.

In alt vas am bătut ouăle, am adăugat  uleiul, am amestecat apoi am pus jumătate din ingredientele uscate. Am adăugat iaurtul apoi restul ingredientelor uscate. Am omogenizat rezultând un aluat moale. 

Tava de muffins am pregătit-o cu hârtii speciale şi în fiecare hârtie am pus câte o lingură de aluat. Am presărat jumătate din cantitatea de afine apoi, peste ele, am pus restul de aluat. În fiecare formă am presărat aluatul sfărâmicios şi deasupra lui restul de afine.

Tava am pus-o în cuptorul preâncălzit la 180 grade şi am lăsat la copt 30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins Manhattan" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Briose cu sirop de portocale