Musaca de cartofi cu carne de porc

de maria_ilie in Mancaruri cu carne, 5 Dec 2016 | 7296 vizualizari

 

Ori de cate ori sunt in pana de idei, pregatesc musaca de cartofi cu carne, imi place ca o putem servi ori ca fel principal, dar si precum o gustare rece, este la fel de gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 750 gr carne tocata de porc
  • 800-1000 gr cartofi
  • 3-4 cepe
  • 4-5 rosii sau 150-200 ml suc de rosii
  • un morcov
  • un ardei gras rosu
  • o ceasca de smantana
  • o cana de apa
  • 2 oua
  • condimente (sare, piper, cimbru, delicat)
  • patrunjel
  • ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi cu carne de porc:

Cartofii curatati ii punem la fiert.

Intre timp, pregatim umplutura, punem la calit in ulei ceapa (tocata marunt), morcovul (dat prin razatoare), ardeiul (taiat cubulete), amestecam si lasam sa se rumeneasca putin. Adaugam in tigaie carnea tocata si mirodeniile si de asemenea lasam carnea sa prinda culoare, dupa care adaugam rosiile (taiate cubulete) si apa si lasam la inabusit pret de cateva minute, pana scade apa si sucul de la rosii. 

Cand cartofii sunt aproape fierti, le oprim focul, cand s-au racorit, ii taiem in felii potrivite si asezam un strat pe toata suprafata tavii de copt.

Cand s-a racorit putin umplutura, adaugam un ou si cateva fire de patrunjel (tocate marunt) si amestecam, apoi rasturnam umplutura in tava si o intindem pe toata suprafata, asezam deasupra inca un strat de felii de cartofi si bagam tava la cuptor (foc mediu).

Cand cartofii incep sa se rumeneasca, adaugam smantana (amestecata cu un ou batut si cateva fire de patrunjel) si folosind o pensula intindeti amestecul pe toata suprafata. Tava mai merge la cuptor pentru cateva minute.

Cand musacaua a prins o crusta aurie, ii oprim focul.

TIPS-URI

1

Musacaua de cartofi este buna atat calda cat si rece si o servim atat ca fel principal cat si ca o gustare.

2

Reteta iese la fel de gustoasa daca folosim carne tocata in amestec porc+vita sau doar vita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui cu cartofi si rosii cherry