Musaca de cartofi cu carne de porc

de maria_ilie in Mancaruri cu carne, 5 Dec 2016 | 7255 vizualizari

 

Ori de cate ori sunt in pana de idei, pregatesc musaca de cartofi cu carne, imi place ca o putem servi ori ca fel principal, dar si precum o gustare rece, este la fel de gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 750 gr carne tocata de porc
  • 800-1000 gr cartofi
  • 3-4 cepe
  • 4-5 rosii sau 150-200 ml suc de rosii
  • un morcov
  • un ardei gras rosu
  • o ceasca de smantana
  • o cana de apa
  • 2 oua
  • condimente (sare, piper, cimbru, delicat)
  • patrunjel
  • ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi cu carne de porc:

Cartofii curatati ii punem la fiert.

Intre timp, pregatim umplutura, punem la calit in ulei ceapa (tocata marunt), morcovul (dat prin razatoare), ardeiul (taiat cubulete), amestecam si lasam sa se rumeneasca putin. Adaugam in tigaie carnea tocata si mirodeniile si de asemenea lasam carnea sa prinda culoare, dupa care adaugam rosiile (taiate cubulete) si apa si lasam la inabusit pret de cateva minute, pana scade apa si sucul de la rosii. 

Cand cartofii sunt aproape fierti, le oprim focul, cand s-au racorit, ii taiem in felii potrivite si asezam un strat pe toata suprafata tavii de copt.

Cand s-a racorit putin umplutura, adaugam un ou si cateva fire de patrunjel (tocate marunt) si amestecam, apoi rasturnam umplutura in tava si o intindem pe toata suprafata, asezam deasupra inca un strat de felii de cartofi si bagam tava la cuptor (foc mediu).

Cand cartofii incep sa se rumeneasca, adaugam smantana (amestecata cu un ou batut si cateva fire de patrunjel) si folosind o pensula intindeti amestecul pe toata suprafata. Tava mai merge la cuptor pentru cateva minute.

Cand musacaua a prins o crusta aurie, ii oprim focul.

TIPS-URI

1

Musacaua de cartofi este buna atat calda cat si rece si o servim atat ca fel principal cat si ca o gustare.

2

Reteta iese la fel de gustoasa daca folosim carne tocata in amestec porc+vita sau doar vita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gulas